Het is Lente

De lammetjes lopen er al een paar dagen, dat wist ik al van Joop maar omdat ik andere rondjes deed kwam ik er niet langs. Altijd weer zo schattig en zeker op deze eerste grijze voorjaarsdag, want dat was het vooral, grijs!

Joop sliep uit, ik had al Didi uitgelaten en op Scharendijke boodschappen gedaan toen ik hem weer eens zag. Van buitenlucht en fietsen slaap je goed blijkbaar.

De schappen waren gevuld, het ontbrak naar mijn weten aan niets, alles wat ik nogdig had was er, zelfs Paracetamol, dat had ik niet echt nodig maar ik nam toch maar een doosje mee, naar wc papier heb ik niet gekeken dat had ik nog genoeg.

Toen ik thuiskwam heb ik het stuur van de auto en alles waar ik aangezeten had schoongemaakt, gewoon met een schone sopdoek en mijn handen gewassen. Is sop niet meer schoon genoeg vraag ik me dan af, daar was je toch ook je handen mee af. Moet het ineens allemaal ONTSMETTEND zijn? Ik heb dat niet in huis en eigenlijk wil ik dat ook niet, schoon is schoon, maar misschien komen daar ook nog regels voor.

Lekker gewandeld vanmiddag, ondanks de grauwigheid en soms zelfs gemiezer, van mij mag er nu zelfs weer een frisse bries opsteken, dat blaast de beestjes weg.

Ria Donderdag 19 Maart 2020 at 7:02 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

zeven reacties

Ellen

Ik heb steeds gehoord en gelezen dat handen wassen met gewone zeep voldoende is. Hier was het vandaag geen lekker weer om in de tuin te werken daarom maar met een sopdoek alle deurklinken en lichtknopjes afgenomen. Houd je ook van de straat.
Vraagje; wat is de naam van die gele bloemen ? Kom ze volgens mij hier niet tegen.

Ellen, - 19-03-’20 20:35
ria

Boterbloemen? Dacht ik.

ria, (URL) - 19-03-’20 21:31
Sjoerd

Zelfs corona houdt de lente niet tegen. Alles gaat gewoon door…

Sjoerd, (URL) - 19-03-’20 23:11
hanscke

Vandaag was het hier lekker weer, dit in tegenstelling toto gisteren. Tot een uur of twee scheen het zonnetje. Wij hebben in de tuin gewerkt. De rozenstruiken zijn voor driekwart gesnoeid.

hanscke, (URL) - 19-03-’20 23:36
John

Tuurlijk is sop genoeg. Al die alcohol die nu gebruikt wordt maakt ook goeie bacteriën dood en dat kan niet de bedoeling zijn.

John, (URL) - 20-03-’20 08:43
Margo

Ik heb geen verstand van virussen en de meeste mensen denk ik niet, en ieder virus zal weer anders zijn. Daarom hou ik me aan de richtlijnen, houd afstand en was m’n handen goed. Ik heb ook een flesje desinfecterende vloeistof bij me om de kar te ontsmetten. Maar in de winkels is anderhalve meter afstand houden onmogelijk.

Margo, - 20-03-’20 12:49
Jan K. alias Afanja

Water en zeep schijnt beter te zijn dan desinfecterend middel, heb ik begrepen. Dat laatste is handig voor onderweg en zo, maar thuis kun je het best gewoon water en zeep gebruiken.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 20-03-’20 14:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.