Dat moet

De opdracht was om een paar humoristische portret foto's te maken. Modellen had ik niet bij de hand dus ik ging maar met de zelfontspanner aan de gang. Zonder stokjes vond ik het niet grappig genoeg, dus vandaar.

Deze wordt dan over het algemeen wel leuk gevonden, die kop weer minder. Ik vind hem leuk omdat het lijkt of hij zweeft, hij staat op een glazen vaas.

Er wordt dan ook verwacht dat je er iets over vertelt, dat kan ik niet goed,  dus type ik het hier maar.

En deze vind ik ook erg grappig en vooral goed gelukt, want je weet niet half hoe moeilijk het is zo'n lijstje waterpas te houden en dat je hoofd er dan ook nog een beetje fatsoenlijk in zit, inclusief muizebekje of wat het dan ook zijn mag in tien seconden tijd.

En dan komt er op de koop toe nog bij dat ik het ook erg leuk vind om ze te laten zien hier en daar, wat me niet door iedereen in dank wordt afgenomen geloof ik. 

'Moet dat nou?'... tja, dat denk ik ook weleens.

Volgende week iets met een lange sluitertijd en licht, iemand tips?

Ria Donderdag 05 Maart 2020 at 5:50 pm | | Standaard
Gebruikte Tags:

tien reacties

Sjoerd

In de avond een verlichte benzinepomp fotograferen. Die is altijd wel in de buurt te vinden, of een brug waar auto’s onder door rijden de lampen als lichtspoor vast leggen.

Sjoerd, (URL) - 05-03-’20 21:56
Sjoerd

Oeps, ik vind de foto’s wel grappig.

Sjoerd, (URL) - 05-03-’20 21:56
Renesmurf

Ik kan de humor er wel van inzien. Kunst is toch ook wat je er zelf in ziet.

Renesmurf, (URL) - 05-03-’20 23:12
Jan K. alias Afanja

Geinige serie waarmee je volgens mij ruimschoots aan de opdracht hebt voldaan. Ik ga voor de tweede foto.
Lange sluitertijden vragen om duisternis en/of beweging. Een mooie foto van de maan, de lichtsporen van rijdende auto’s, het bewegen van takken aan een boom, keuze genoeg … succes!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 06-03-’20 11:38
Margo

En toch ……. vind ik je ‘gewone’ natuurfoto’s het mooist. Wat leer je dan van deze opdrachten? Hoe je je hoofd in een lijstje moet zetten? Ik vind ze wel grappig, maar educatief (ahum) gezien zie ik het nut niet. En je maakt al zulke mooie foto’s. Misschien als straks het effect van het gebruik van diafragma wordt behandeld dat jij er nog iets van leert. En voor de rest is het gewoon gezellig denk ik.

Margo, - 06-03-’20 13:15
ria

Nou nee hoor Margot educatief is het belangrijkste die fotos zijn eigenlijk maar bijzaak, al komt daar weer de belichting en vlakverdeling bij. Maar ja sommige dingen weet je ook al.Het gaat om het leren gebruiken van het toestel en alles wat erop zit waarvan ik het bestaan niet wist zoals die sluitertijd, wat voor jou natuurlijk allemaal gesneden koek is. Ik weer niet of mijn fotos er mooier of beter op worden maar het is wel fijn om ook je toestel wat beter te kennen.

ria, (URL) - 06-03-’20 13:58
John

Die vierde wilde ik grappen, maar ik denk dat is ze al ergens voorbij zag komen. Erg leuk!

John, (URL) - 06-03-’20 14:21
ria

@John: grapjas :-p

ria, (URL) - 06-03-’20 19:25
Dhyan

Als je je talent mooie natuurfoto’s maken er maar niet mee verpest.

Dhyan, - 07-03-’20 10:57
ria

Nee hoor Dhyan, dat blijf ik gewoon doen, als de natuur tenminste ook een beetje mee wil werken :-(

ria, (URL) - 07-03-’20 10:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.