Memo

Vroeg op pad naar Brouwershaven met mijn verwijsbrief naar de dokter, de rest regelt zich dan vanzelf zei de assistente, dat hopen we dan maar. Ik kocht een croissantje en wat lekkers voor bij de koffie en keerde huiswaarts. Het begon te druppelen en ik had inmiddels toch wel trek in koffie, dus ik belde onderweg of Joop me kwam halen, de ochtendkilometers hadden we al ruimschoots gemaakt.

Vanmiddag liep Joop weer eens mee, hij zag het zwaar in maar heeft toch het hele rondje volbracht met af en toe een smoes om even te stoppen, dat wel.

Nu ben ik vorige week wat vergeten te vertellen en dat doe ik nu alsnog, want maandagmorgen in een telefoongesprek vroeg iemand er naar en toen had ik een blackout, Joop naar de cardioloog geweest? Hoe het ging was de vraag. Ik had geen idee... en Joop was even weg, bloed prikken op advies van de dokter, of dat eigenlijk weleens gebeurd was, want misschien had hij wel 'gewoon' bloedarmoede! Hij ging er heen om even zijn oren uit te laten spuiten en van het één kwam het ander.

En nu die blackout.

Een paar weken geleden had Joop lage bloeddruk die niet omhoog ging bij inspanning, vermoeidheid, elke stap teveel, daar wordt een mens niet blij van. Hij was bij de dokter en die stuurde hem door naar de cadrioloog waar de jaarlijkse controle al gepland stond dus dat kwam mooi uit. Hij kreeg een brief mee.

Vorige week was het zover, hartfilmpje gemaakt, fietsen, echo, de hele santekraam, niets bijzonders aan de hand, alles normaal, nu gaan ze alleen nog inwendig naar de kransslagader kijken, dat moet nog gebeuren. 

Al dat gedokter ook, op den duur weet je het toch niet meer, zeker als er niets verontrustends is, vandaar ook maar hier, dan kan ik het ook nog eens opzoeken, als er eens onduidelijkheid is.

Verder gaat alles goed hoor, de puzzelplank is weer tevoorschijn gehaald en ik brei.    

Update:

Eerste afspraakmogelijkheid is naar verwachting over 57 kalenderdagen.

Er is momenteel een lange wachttijd bij de oogartsen. Deze kan oplopen tot 4 maanden. U ontvangt een maand voor hun afspraak een brief met de datum en het tijdstip van hun afspraak.

Dat duurt dus nog even.

Ria Dinsdag 17 December 2019 at 4:17 pm | | Standaard

vijf reacties

Renesmurf

Ja, dat soort dingen vergeet ik ook altijd, dat gedoe en gedonder, niks aan, Maar ja, dat hoort helaas ook bij het leven.

Renesmurf, (URL) - 17-12-’19 22:45
John

Dat is een behoorlijke wachttijd. Ze zouden korter worden werd ooit eens beloofd maar daar is weinig van terecht gekomen.

John, (URL) - 18-12-’19 07:17
Sjoerd

Mijn vrouw had geluk, er valt altijd wel iemand uit en de assistente was een kennis van ons… Kreeg daarna wel een staaroperatie aan beide ogen…

Sjoerd, (URL) - 18-12-’19 14:48
Jan K. alias Afanja

Het is mooi dat er deskundige artsen en ziekenhuizen zijn, maar je kunt er maar beter niet al te vaak komen. Maar die wachttijden zijn een gruwel tegenwoordig. Sterkte ermee!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 18-12-’19 15:51
hanscke

Ja joh, we worden ouder, daarmee komen er ook steeds meer kwalen en kwaaltjes te voorschijn. Het gaat hier gelukkig weer redelijk goed. Gosse is voo 80 à 85 % hersteld, dus we mogen niet klagen.

hanscke, (URL) - 19-12-’19 11:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.