Winters

Koud, buiig en veel wind.

De wintertarwe staat alweer boven de grond en in een zonnig moment op een beschut stukje kan ik ook best al knoppen aan de vlieren fantaseren, dat duurt helemaal niet lang meer eer ze er echt zijn.

Veel land ligt er kaal bij, dat moet nog even rusten, misschien eerst een beetje vorst eroverheen, tot de aardappels en de uien er weer in kunnen, of het vlas... witlof, selderijknollen, suikerbieten, winterwortels, mais... dat is het wel zo'n beetje geloof ik.

Lekker gebreid, ik heb alweer een mouw. Joop puzzelt. Op de achtergrond wordt er door de blubber en over kasseien gefietst ergens in België. De soep smaakt goed na het wandelen. Joop hoeft geen soep, die heeft liever koffie met speculaaskoek. We komen de dag wel door.

Straks 'Heel Holland bakt', kijken jullie ook?

Ria Zondag 09 December 2018 at 6:10 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

tien reacties

Irene

Knolraap en lof schorseneren en prei, zoals drs P zong.

Irene, (URL) - 09-12-’18 19:58
Truus

Heel Holland Bakt en Twee voor Twaalf zijn de enige programma’s die ik kijk. En dankzij Irene heb ik nu een groentenlied in mijn hoofd. De enige manier om dat kwijt te raken is de Dodenrit op YouTube te bekijken.

Truus, - 09-12-’18 20:15
Irene

Hahaha Truus, wees blij dat het niet ‘Er ligt alweer een juffrouw in het trapportaal’ is. Trojka hier trojka daar, veel plezier vanavond :-D
Is HHB leuk om naar te kijken? Heb het nog nooit gezien.

Irene, (URL) - 09-12-’18 20:52
Truus

HHB vond ik dit keer niet zo leuk, het is allemaal een beetje veel van hetzelfde. Heb het wel gezien geloof ik. Nog even het trapportaal controleren en dan met een goed boek naar bed.

Truus, - 09-12-’18 21:30
Francien.

Heel even gekeken. Wat zullen Jannie en Robert misselijk zijn geweest na al dat proeven.
Er ligt hier ook een puzzel op tafel. 1000 stukjes, maar geen makkelijke.
En het was onaangenaam om te wandelen door die wind. Maar heb het wel gedaan.
Sta ik nog bij je lijst van facebook Ria? Of hebben ze me er nu overal uitgeknikkerd.

Francien., - 09-12-’18 21:33
ria

Ja het was een beetje rommelig, komt ook omdat het de eerste keer was denk ik, beetje teveel kandidaten en teveel taarten. Volgende week is het vast weer leuker. Ik hou nog even vol.
Ja hoor Francien we zijn nog vrienden :-)

ria, (URL) - 09-12-’18 21:48
Renesmurf

Het is koud en guur, maar tussendoor, als de zon even schijnt is het best lekker.

Renesmurf, (URL) - 09-12-’18 22:18
Sjoerd

Veldulleme helemaal gemist…

Sjoerd, (URL) - 09-12-’18 22:30
Margo

Heel Hollland Bakt is gewoon leuk. Ik bak zelf zelden of nooit, maar vind het wel leuk om te kijken. Gisteravond was een voorselectie, je zou inderdaad misselijk worden van al die taarten.

Margo, - 10-12-’18 11:15
Jan K. alias Afanja

Ieder zijn smaak. Wij kijken liever naar de prachtige documentaire reeks ‘Sahara’ van Bram Vermeulen dan naar die flauwe kul van ‘Heel Holland bakt’.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 10-12-’18 13:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.