Overzichtelijk

Lekker weer dus we stappen maar gelijk naar buiten met de thee. De zomerbloeiers beginnen eindelijk een beetje volume te krijgen.

Wandelen en dan daarna kijken of alles nog nat genoeg is. Ik ben van de slang afgestapt en doe alles lekker met het gietertje van 2l. Ik had een stuk of vijf van die grote maar die zijn geloof ik allemaal naar de stort gegaan. Twee liter is genoeg, dan is het niet zo zwaar en de kraan is toch vlakbij.

Dat viel trouwens ook wel op bij de bbq van afgelopen vrijdag met Ruud en Ulrike. Alles was zo dichtbij! Op Scharendijke moesten we eerst weer een halve kilometer lopen eer we weer in de keuken waren.

Ik geniet erg van het gemak, van alles dichtbij hebben. 'Overzichtelijk' zei Ruud en dat is het nou net. We zijn elkaar zelden meer kwijt, of het moet zijn dat Joop denkt dat ik boven zit, terwijl ik ergens in de polder loop, maar dat blijkt dan pas als ik weer thuiskom.

Ik maakte eens wat foto's van de 'tuin' vandaag, want hoe klein, vierkant, betegelt en uitzichtloos ook, ik geniet er wèl van, erg overzichtelijk ook.

En kijk eens de wingerd is al boven de schutting uit, ik heb hem al geknipt, want zijscheuten moeten er komen en ik moet toch wat te knippen hebben.

Didi mist wel een stukje gras, niet dat ze het zegt, of moppert maar ik zie soms wel hoe blij ze wordt van een een stukje gras. Maar op de tegels kan ze ook heerlijk liggen rollen en als ik een kussen buiten leg gaat ze daar misschien even op liggen, maar dan daarna weer ergens anders hoor.

didi

De 'wilde' afdeling. Hennep ook ja, ik begin een touwslagerij binnenkort.

En nu heb ik nog niet eens de 'voortuin' gehad...

Ria Dinsdag 27 Juni 2017 at 7:02 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

zes reacties

joke

Zaad uit Spanje toch?

joke, - 27-06-’17 20:33
ria

Ja hoor, heb jij ook planten?

ria, (URL) - 27-06-’17 20:47
Jeanne

Ik herken dat gevoel van overzichtelijkheid. Wij wonen (inmiddels alweer bijna 9 jaar) in een appartement. Je hebt alles zo bij de hand. Ik moet mijn noodzakelijke beweging uit fietsen en wandelen halen anders doe ik te weinig voor mijn lichaam. Maar makkelijk is het!

Jeanne, (URL) - 27-06-’17 21:21
Sjoerd

De leeftijd gaat tellen, beweging is goed, maar niet overdrijven… en tuinwerk kan heel intensief zijn

Sjoerd, (URL) - 27-06-’17 22:30
Renesmurf

Ja, ik hou ook erg van gemak en dichtbij en knus. Maar na twee weken in een caravan is het huis weer zeer ruim. Net wat je gewend bent en wat je wilt.

Renesmurf, (URL) - 27-06-’17 23:34
Wieneke

Nouhou, Didi die niks zegt of moppert…… ze gaat er wel giga van aan de race :-)

Wieneke, (URL) - 28-06-’17 16:53
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.