Wild vlees

 Nou daar zaten we dan om kwart voor elf in de oude zeevaartschool in Vlissingen waar sinds kort Zeelandcare gevestigd is. Alles keurig netjes en nieuw.

Je hoopt natuurlijk dat het meevalt, maar dat doet het dan toch niet omdat er precies gebeurt waar je bang voor was. Eerst een foto en dan die ellendige spuiten, drie stuks, een prik of vijf misschien wel zes per spuit, ik was verdoofd tot en met mijn ogen. En dan daarna voel je niets meer natuurlijk, dat zou er nog bij moeten komen.

Alles was nieuw zelfs de assistentes en ze konden niets vinden, kwijt vanwege de verhuizing.

De ontstane ruimte vanwege het weggesneden vlees moest opgevuld worden, zodat het goed aangedrukt wordt, anders zit er zo weer nieuw wild vlees en is alles voor niets geweest, maar waarmee?

'Dat hebben we toch niet weggegooid', 'nee je moet die andere hebben het zit in een doosje' , 'ook niet te vinden..? nou dan die eerste maar, kijk even of het nog wel goed is', 'nu nog een klein schaaltje'', 'hebben we alleen die grote? nee die zijn veel te groot' 'ook niet? die mòeten er zijn hoor... nou dan maar een grote'

Ondertussen stikte ik zowat omdat ze op mijn toch al ontzettend dikke neus stond te leunen, 'oh sorry hoor mevrouw'

 Rond een uur of drie kon ik weer fluiten, de stier kwam erop af. De pijn valt mee want ik ben vanmorgen al begonnen met een paar paracetamolletjes en dat hou ik gewoon maar even vol.

Ria Woensdag 09 September 2015 at 5:49 pm | | Standaard

zeventien reacties

Irene

Tjee. Sterkte ermee Ria.

Irene, (URL) - 09-09-’15 19:36
Cassilda

Oh wat vervelend om te lezen dat dankzij de verhuizing het niet zo vlekkeloos verliep. Had niet mogen gebeuren. Gelukkig zit het er voor nu op, heel veel sterkte en hou de paracetamolletjes maar even in de buurt!

Cassilda, (URL) - 09-09-’15 20:32
ria

Ne dat had het zeker niet, bovendien wisten ze al weken dat ik vandaag zou komen en wat er moest gebeuren. Ik vind het ronduit slordig, standaardmateriaal, want zo bijzonder was mijn behandeling toch ook weer niet, dat gewoon niet aanwezig was.

ria, (URL) - 09-09-’15 21:38
Sjoerd

Ze hebben je in ieder geval wel even op spanning gebracht. Het is dat ik geen paracetamol kan verdragen…

Sjoerd, (URL) - 09-09-’15 21:43
Renesmurf

Wat waanzinnig dat ze de boel niet even van te voren klaarleggen, maar goed, je hebt het gehad!

Renesmurf, (URL) - 09-09-’15 22:13
aargh

Wat een rommeltje, daar zit je nou net op te wachten. Die vaas vind ik ook meer iets voor een crematorium. Maar je fluit weer dus het ergste heb je gehad, hopelijk hoef je een hele tijd niet terug.

aargh, (URL) - 09-09-’15 22:46
marlies

daar zou ik toch minimaal een boze brief, of beter nog een verwijzing met een url naar dit blogje, aan spenderen. ze schrikken zich rot als ze zien hoeveel bezoekers je hebt. ik vind het schandalig.

marlies, - 09-09-’15 22:54
ria

Volgende week moet ik naar de tandarts, daar zal ik het wel tegen vertellen.

ria, (URL) - 09-09-’15 23:45
John

Pfff nou, als ik dit zo lees… Als ik e rooit aan toe ben laat ik beter mijn hoofd maar amputeren. Scheelt een hoop gedoe. Verdooft tot aan je ogen. HEt is zo’n akelig gevoel..

John, (URL) - 10-09-’15 09:31
Dhyan

Wat fin dat we kunnen verwachten dat alles vlekkeloos verloopt maar helaas lopen we soms ook wel eens aan tegen de weerbarstige realiteit

Dhyan, - 10-09-’15 11:11
tineke

Wat slordig van hun zoiets mag niet gebeuren!
Drama die spuiten maar gelukkig gaat alles goed met je.
En hou die paracetamolletjes maar bij de hand…Sterkte hoor!

tineke, - 10-09-’15 11:42
ria

@Marlies: Volgens mij was die foto ook nergens voor nodig ik kwam voor mijn tandvlees, dat konden ze zo zien. Maar ik denk zomaar dat er standaard bij iedere patient die binnenkomt een foto wordt gemaakt, kassa!

ria, (URL) - 10-09-’15 12:30
Jan K. alias Afanja

Hè jesses, wat een nare verhalen tref ik hier aan terwijl ik de draad weer oppak. Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel de tandarts en alles wat daarmee annex is. Afijn, jij hebt het ergste eerst achter de rug. Hopelijk kun je snel weer zonder paracetamolletjes. Sterkte ermee!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 10-09-’15 17:19
hanscke

Pfft, hier schrik van. vijf jaar geleden heb ik ook implantaten in de bovenkaak gekregen met daarop een vast gebit., geen klik. Ik kan het er niet uit halen en ik ben (was?) in de veronderstelling dat dit voor eeuwig zit en dat ik geen ingewikkelde dingen meer hoef. Ik ga wel elk half jaar naar de tandarts, want ik heb nog ondertanden en dan wordt alles altijd goed gecontroleerd.

hanscke, (URL) - 11-09-’15 17:55
ria

Ja, wat jij hebt is anders, vast is vast en het is geen gebit met een verhemelte plaat. Ik weet niet of die implantaten kunnen overgroeien, ik denk het eigenlijk niet, omdat het tandvlees niet zo week wordt als met een gewoon gebit.
Daarom doen die spuiten ook zo“n pijn, omdat het tandvlees uiterst gevoelig is, want zo flauw ben ik over het algemeen niet hoor, ik kan best wat hebben, maar deze prikken gaan door merg en been, ik hoop het ook nooit meer mee te hoeven maken nu.

ria, (URL) - 11-09-’15 18:22
Margo

Als ik zomaar eens een wens mocht doen zou ik mij en iedereen een derde gebit toewensen! Zo rond het veertigste jaar weer wisselen, lijkt mij een goed idee. Je loopt even voor gek, maar als iedereen er zo bijloopt… Ik heb last van parodontitis. Tanden gaan loszitten en zo ben ik er al een heleboel kwijtgeraakt. Daar komen dan bruggetjes en kronen. Ik ben bij de tandarts nergens bang voor, maar die prikken vind ik vreselijk! De tranen schieten in mijn ogen. Mijn tandarts heeft het wel eens verdoofd met een goedje dat het tandvlees een beetje bevriest, zodat je die ellendige prikken niet zo erg voelt. Maar ja, het blijft tobben. Nu wil hij dat ik een stuk wortel uit mijn kaak laat snijden door de kaakchirurg! Daar heb ik twee leuke (maar niet heus) ervaringen mee, dus ik ga nog even niet. Ik heb nog nergens last van. Dus laat nog maar even zitten! :-(

Margo , (URL) - 14-09-’15 19:31
ria

Die prikken zijn het ergste Margo, ik vind ze ook veschrikkelijk.

ria, (URL) - 14-09-’15 20:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.