Blauwe maandag

Vanmorgen na de koffie gelijk lekker de tuin weer in, zeker met dit weer vind ik het heerlijk om een beetje te rommelen en kan dan ook bijna niet ophouden. Maar zo rond een uur of twaalf begint Didi toch de eerste tekenen van ongeduldig zijn te vertonen en verdwijnt geen moment uit mijn,  of eigenlijk ik uit haar gezichtsveld.

Maar ik moest wachten op een pakjesophaaldienst en zeker als je wacht duurt het dubbel zo lang, dus ik belde eens met UPS of het toch wel vandaag was dat ze zouden komen en ja hoor dat was zo. Even later belt de chauffeur of het ook morgen kon, want hij had een spoedje. Geen probleem en we riepen 'tot morgen'. Zo konden Didi en ik eindelijk de deur uit voor een wandelingetje.

Ik was nog geen kwartier onderweg toen de UPS chauffeur alweer belde, hij stond voor de deur, ik was niet thuis... nee we hadden toch morgen afgesproken? Ja maar, hij had zijn spoedje afgezegd en was toch maar gekomen... Gelukkig kon ik Joop even inschakelen en kon hij even wachten. Wat een gedoe weer, maar gelukkig kwam het allemaal goed.

Op onze wandeling kwam ik een polletje komkommerkruid tegen, ik vind het mooi. Een paar jaar geleden heb ik het al eens meegenomen uit de berm ergens, maar ik lees ook net dat het maar eenjarig is en misschien heb ik de goede grond niet. Eens kijken of ik zaad van deze mee kan nemen.

O ja en hoe heet dat spul van de bovenste foto nu ook alweer...

Ria Maandag 11 Mei 2015 at 7:18 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

acht reacties

Thérèse

Die dingenbezorgdienst, dat is toch wat. Mooie bloemen, de tweede soort ken ik ook, maar de eerste?? Ik weet het niet. Dat komkommerkruid is dan wel eenjarig maar zaait zich gemakkelijk uit, net als vergeetmijnietjes enz.

Thérèse, (URL) - 11-05-’15 19:49
aargh

Hondsdraf, voor al uw brandnetelblaren :-)

Komkommerkruid groeit volgens mij overal en als je niet heel fanatiek schoffelt raak je het ook niet meer kwijt is mijn ervaring, dus ga vooral lekker zaaien! :-)

aargh, (URL) - 11-05-’15 19:55
aargh

Dat doorstrepen heb ik niet gedaan hoor, blijkbaar vindt jouw website dat ik onzin klets :D

aargh, (URL) - 11-05-’15 19:56
ria

Dat gebeurt als je twee smilies in één zin zet. ik heb het verbeterd en zo kan het wel.

ria, (URL) - 11-05-’15 21:00
Sjoerd

Het is wat met die bezorgdiensten. De chauffeur kan er ook niets aan doen. Meestal is het contract wat de zaak verstierd.

Sjoerd, (URL) - 11-05-’15 22:13
Renesmurf

Jeetje mina, dat dat niet gewoon normaal kan gaan!
Nergens mee bemoeien en gewoon maar afwachten is vaak het beste, lijkt mij.

Renesmurf, (URL) - 11-05-’15 23:04
John

Die chauffeur had duidelijk zijn maandag niet :D Maar om zo’n probleem van zijn eigen planning te maken is niet goed. Gelukkig wist je het op te lossen.

John, (URL) - 12-05-’15 10:01
joke

Daarom koop ik gewoon liever in de winkel…. ;))))

joke, - 12-05-’15 17:36
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.