Blubber of bloemen?

Ik deed weer een rondje over het nu alweer een paar jaar geleden aangelegde fietspad tussen den Osse en Serooskerke. In het begin was het nog erg kaal natuurlijk, maar ik verheugde me op prachtig bloeiende slootkanten, bermen en greppels in de zomer en op een paar stukken was het ook best al mooi.

Maar wat er deze zomer van terecht moet komen weet ik nog niet. Na het uitdiepen van de vaart ligt er een dikke laag vieze blubber waar weinig uit tevoorschijn zal komen qua bloemen ben ik bang. Ik denk dat ze het gewoon zo laten liggen, want omploegen zal ook niet gaan.

Dus bij gebrek aan bloemen nog maar een paar kleivliegers, want dat dit geen tarwepiepers zijn, dat zie ik ook nog wel. Ze hebben wel bloederige bekken... oh nee snavels natuurlijk ;)

Ria Maandag 02 Maart 2015 at 3:38 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

twaalf reacties

Thérèse

Hier bij ons in de polder ligt er ook wel eens opeens allemaal blubber en na een tijdje groeit er -volgens mij dan – gewoon weer gras en ook bloemen.
Dus houd moed, Ria!

Thérèse, (URL) - 02-03-’15 18:58
ria

We zullen het zien komende zomer Therese ;-)

ria, (URL) - 02-03-’15 18:59
Margo

Strooi wat van je Griekse margrietenzaad. Het is sterk spul, wie weet?

Margo, (URL) - 02-03-’15 20:02
Jeanne

Geduld is een schone zaak. Is die ‘blubber’ niet juist heel vruchtbaar?

Jeanne, (URL) - 02-03-’15 20:15
Sjoerd

Volgens mij gaat dat best goed. Gewoon in mei nog eens teruggaan…

Sjoerd, (URL) - 02-03-’15 20:38
hanscke

Ook hier de ergernis van de troep verkregen dor het hekkelen. Maar dan na heel lange tijd….. worden de hoopjes trope alsnog opgehaald. het heeft wel invloed op de bermbegroeiing. Daarom is het het ene jaar wel veel weelderiger dan het andere jaar.

hanscke, (URL) - 02-03-’15 20:38
ria

Ik loop er zowat elke dag Sjoerd, dus ik hou het wel in de smiezen. het komt ook wel goed, maar het ziet er nu echt niet uit.

ria, (URL) - 02-03-’15 20:44
Renesmurf

Ja, dat is mens en natuur he, en daar leven dan vast weer pieren in of zo.
Op andere plekken is het vast wel mooi.

Renesmurf, (URL) - 02-03-’15 22:56
Jan K. alias Afanja

Het is een mooie kadeverhoging geworden. Over een paar maanden zie je er geen barst meer van, want dan is de zaak weer begroeid met een diversiteit aan planten.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 02-03-’15 23:59
aargh

Het hangt er een beetje van af wat er uit die vaart geschept is. Mijn tuin is voor oplevering ook bedekt met een laag bagger uit de sloot, het was nare plakkerige prut die stonk als ik er een schep in zette en de eerste tijd groeide er alleen kweek en pitrus en ander ruig spul op. Maar op andere plaatsen zie ik dat er behoorlijke grond uitgebaggerd wordt die meteen normaal begroeit. Laten we er het beste van hopen, misschien zaaien ze er nog wel een kruidenmengsel in.

aargh, (URL) - 03-03-’15 09:38
ria

Oh ja, dat kan ook nog natuurlijk :-)
Het is blubber en het stinkt.

ria, (URL) - 03-03-’15 09:46
John

Hier doen ze dit elk jaar, en elk jaar staat de berm weer vol. Mss bij jou dus ook, hoewel een vogel ook leuk is :)

John, (URL) - 03-03-’15 11:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.