Overdenken

'Wasse en draoge', want goedkoop tarief in het weekend.

Erwtensoep maken met op de achtergrond 'Serious Request' en daarna lekker kleuren en een beetje prakiseren...

Wat vreseijk dat dat toch allemaal gebeurt met die meisjes, maar is er dan ook geen mogelijkheid die debielen die dat flikken aan te pakken vraag ik me af. Daar hoor ik eigenlijk niet zoveel over, die gaan maar ongestraft hun gang.

Het Rode Kruis geeft voorlichting aan publiek, politie en strijdkrachten over de gevolgen van seksueel geweld en gaat het gesprek met hen aan. Enerzijds zodat de slachtoffers niet uitgestoten worden van de gemeenschap, anderzijds zodat seksueel misbruik tijdens oorlog en conflicten afneemt...

is het enige dat ik daarover lees.

Er is wat dat betreft ook genoeg ellende in ons eigen land natuurlijk maar e.e.a. maakt het wel bespreekbaarder en wie weet dat door deze actie er ook hier meisjes zijn die 'wakker'  worden, zo bekijk ik het dan maar.

Gelukkig leven we in Nederland niet in een oorlogssituatie. Maar het is goed dat we deze dagen in Nederland stil staan bij seksueel geweld en hoe ontwrichtend de gevolgen hiervan kunnen zijn. In oorlogsgebieden, maar ook in andere delen van de wereld en zelfs dicht bij huis achter de voordeur. Laten we daarom dit probleem onder de aandacht houden, ook als straks de rust op de Grote Markt in Haarlem is teruggekeerd en het Glazen Huis weer is afgebroken.

Zo is't maar net!

Ria Zondag 21 December 2014 at 3:34 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

zes reacties

Irene

Mooie draak, Ria!

Irene, (URL) - 21-12-’14 17:37
ria

Dank je! :-D

ria, (URL) - 21-12-’14 17:43
marlies

was rasta je model? hier waaide de was binnen de kortste keren gewoon droog, zelfs aan t eind van de kortste dag van het jaar. met serious request heb ik eigenlijk niks maar jouw stukje spreekt me aan en als serious request de bewustwording over sexueel (en ander) geweld kan bevorderen, rechtvaardigt dat wat mij betreft het circus daaromheen .

marlies, - 22-12-’14 10:24
John

Mooie tekening Ria.
Tja, in Nederland gebeurt ook genoeg achter de voordeur denk ik. Ik heb zomaar het idee dat er nog genoeg vrouwen een niet zo leuk leven hebben.
En er rust taboe op.

John, (URL) - 22-12-’14 15:49
ria

Fijn Marlies, ik dacht al dat ik iets heel raars geschreven had.

ria, (URL) - 22-12-’14 19:26
Jan K. alias Afanja

Volgens mij heb ik Serious Request nog nooit kunnen betrappen op de keuze van een fout doel. Ook dit jaar geniet ik weer van de muziek en pikken we weer de nodige informatie over ellendige situaties mee. En natuurlijk dragen we ook dit jaar weer een klein steentje bij.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 23-12-’14 11:48
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.