Veiligheid

Oeps, dat ging even niet goed vanmiddag in Middelburg. Gelukkig was ik het niet. Joop deed iets verkeerd, wilde keren en toen zag hij iemand over het hoofd.

Nu ja het is kapot en wordt gemaakt, gelukkig zijn we goed verzekerd.

De ander had alleen een lekke band, maar wilde wel dat er politie bij kwam, dat leverde wegafzetting en zwaailichten op wat eigenlijk nergens voor nodig was.

Zodoende zat ik wel lang te wachten want we zouden nog boodschappen doen als Joop terug was uit Middelburg, dat deden we ook nog wel, maar nu heb ik nog geen nieuwe muis (gewoon vergeten) en Joop kocht verkeerde wijn bleek toen we weer thuis waren, echt dat je denk wat kan er nu nog fout gaan vandaag...

Eenmaal thuis begon ik aan de pasta. Ik gebruik tegenwoordig andere saus, erg lekker, echt dat je zegt ik proef de zongedroogde tomaatjes en de eerste keer dat ik het gebruikte was er ook niets aan de hand, ik draaide en het potje ging open, maar de potjes daarna niet en ik weet echt niet wat ik verkeerd doe.

Het potje heeft een veiligheidsdeksel, dat blijkt, bij ons moet er eerst een gat ingeslagen worden wil het open gaan. Iemand ervaring met zulke dekseltjes?

Ria Donderdag 11 December 2014 at 7:00 pm | | Standaard

vijftien reacties

Irene

Pech! Wat die dekseltjes betreft, die moeten net zo opengaan als normale deksels volgens mij.

Irene, (URL) - 11-12-’14 20:26
Margo

Waar staat dat dan, dat er een gat in gemaakt moet worden? Ik denk dat het vacuüm er af moet, dat kan ook met zo’n deksel lichtertje, die je even onder de rand zet.

Margo, - 11-12-’14 20:27
ria

Door het gat gaat het vacuum er ook af, dat snappen wij ook nog wel…

ria, (URL) - 11-12-’14 20:44
joke

Kwam de politie daar voor? Dacht dat je dat tegenwoordig zelf moet afhandelen…

joke, - 11-12-’14 21:09
aargh

Vroeger kreeg ik alles open, tegenwoordig pak ik er ook vaak gereedschap bij. Met veiligheid bedoelen ze denk ik alleen dat je kunt controleren of de inhoud nog wel goed is, als het deksel bol staat is er gas gevormd door bederf. En in dat geval heb je hem zo open ;-)

aargh, (URL) - 11-12-’14 21:11
ria

Oh dus de eerste was waarschijnlijk niet goed… Nou we zijn niet eens aan de diarree geweest bij mijn weten ;-)

ria, (URL) - 11-12-’14 21:23
ria

Ja ze kwamen hoor Joke, inclusief zwaailichten wegafzetting en ga zo maar door, ze hadden blijkbaaniets anders te doen ;-)

ria, (URL) - 11-12-’14 21:25
Sjoerd

vreemd, de eerste keer dat ik zo’n deksel zie.

Sjoerd, (URL) - 11-12-’14 21:31
Brillie

Dat hij dan gelijk het hele nummerbord aan gort kan rijden. Dat is weer knap.

Brillie, (URL) - 11-12-’14 21:57
Thérèse

Hè wat een akelige pechdag, Ria.

Thérèse, (URL) - 11-12-’14 23:04
Renesmurf

Ik vind politie er bij wel beter, die noteren, dan kan het goed afgehandeld worden. Erg vervelend zoiets. En iets niet open krijgen is erg vervelend, nee, zo`n gat ken ik niet. Maar open zal die.

Renesmurf, (URL) - 11-12-’14 23:27
Jan K. alias Afanja

Balen van die schade aan de auto, maar zo lang je goed verzekerd bent en er geen doden of gewonden zijn gevallen, valt het leed gelukkig te overzien.
Van dat soort dekseltjes houd ik me verre.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 12-12-’14 00:21
Dhyan

Op de deksel staat in het Frans dat je hem niet moet kopen als de deksel bol staat (van een gisting waarschijnlijk) en er staat een afbeelding bij die aangeeft dat je de deksel aan twee zijden moet indrukken om hem open te krijgen. Inderdaad zoals Margo zegt om het vacuüm er af te halen, maar dat snap je al dus waar heb je dan hulp bij nodig?

Dhyan, - 12-12-’14 06:27
John

Balen van de schade en zo maar goed dat er geen gewonden of zo waren. Wij hebben een soort dekseltang voor moeilijke deksels :)

John, (URL) - 12-12-’14 13:12
tineke

Wat een pechdag!…gelukkig liep het goed af.
Nou vorige week had onze dochter met achteruit rijden een botsing natuurlijk schade maar daar komt geen politie bij.
Kwestie van een foto maken van de schade van de twee auto’s en ze moeten het zelf oplossen

tineke, - 13-12-’14 16:53
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.