Bitter

Tot een paar weken geleden had ik er nog nooit van gehoord. . En vanmiddag zag ik er ineens weer eentje in de polder. Een rozengal.

Even later liep ik langs een paar kastanjebomen en raapte er wat. ik kon het niet laten en pelde er eentje om te proeven of het een zoete was, nee dus, zo bitter als wat maar ik had er goed op gekauwd, dus een beetje water zou wel lekker zijn en om nu ergens aan te bellen om te vertellen dat ik zo stom was geweest van een kastanje te eten had ik ook geen zin in. Op dat moment passeerde ik net de bushalte op Ellemeet, keek eens op mijn horloge ... en daar was de bus al, ik ben vlug ingestapt...

Een ingekort rondje zodoende. Snel mijn mond gespoeld en wat gegeten en gedronken.

Vanavond aten we bloemkool, aardappels en een braadworst, niks bitters aan.

Ria Dinsdag 08 Oktober 2013 at 5:55 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

elf reacties

marlies

ria toch! kijken met de oogjes is een stuk makkelijker en minder ongezond dan proeven. tamme en zg paardekastanjes zijn mkkelijk van elkaar te onderscheiden. ze lijken eigenlijk nauwelijks op elkaar vind ik. maar wie weet heb je onbedoeld wel een medicinale toepassing gebruikt door te proeven ;-))m

marlies, - 08-10-’13 20:22
ria

Haha, ja ik heb het nu opgezocht, geen buikpijn gekregen hoor ;-)

ria, (URL) - 08-10-’13 20:39
Margo

De eetbare kastanjes herken je aan het blad. De niet eetbare heeft een vingervormig blad, of eigenlijk zijn er vijf (?) bladeren bij elkaar, en de eetbare heeft een langwerpig blad. De eetbare kastanje is aan een kant afgeplat is donkerbruin en heeft een pluimpje. Die zijn rauw wel te eten, ik vind ze tenminste ook rauw wel lekker. Maar het lekkerst zijn ze gepoft op kooltjes. Heerlijk!

Margo, (URL) - 08-10-’13 20:49
ria

Ik denk dat ik ze rauw ook wel lekker vind, daarom probeerde ik het ook, ik lust alles rauw ;-)

ria, (URL) - 08-10-’13 21:05
marlies

vanmiddag heb ik het eerste raapsel tamme gepoft op /in het tostiapparaat dat nog heet was omdat ik net de wilde dieren had gevoederd. was mmmlekker

marlies, - 08-10-’13 21:23
ria

Sinds wanneer heb jij wilde dieren? En voer je die tosti’s?

ria, (URL) - 08-10-’13 21:33
Jan K. alias Afanja

Rozengal … nooit van gehoord, dus ik heb hier weer wat geleerd vandaag.
Ik heb gistermiddag een plastic tas vol tamme kastanjes verzameld. In het weekend even poffen in de oven, vervolgens wat kruidenzout erbij en we hebben een heerlijk bij het jaargetijde passend borrelhapje.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 08-10-’13 22:14
Sjoerd

Een tamme kastanje is meer plat en spits. De andere zijn voornamelijk rond.

Sjoerd, (URL) - 08-10-’13 22:30
Brillie

Eerste proefdruk al gezien. Nog even wachten tot je em vindt in je bus.

Brillie, (URL) - 08-10-’13 23:01
Redstar

Eetbare kastanjes zijn toch wat platter? Ik at een soort van bloemkool. Broccoli ging er hier in, met bruine rijst een saté gehakt.

Redstar, (URL) - 09-10-’13 08:54
Therese

Nou dat is goed afgelopen, Ria. Arme ziel.
Ik kom bijna nooit tamme kastanjes tegen, ja in de winkel, maar dat telt niet.
Ik ga nu even bij je bijlezen.

Therese, (URL) - 09-10-’13 12:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.