Drie vier twaalf

Eindelijk weer eens een hele nacht geslapen, zonder urenlange zorgen en gesnurk van Joop en gedraai van mezelf, dan word je toch wel een stuk uitgeruster wakker.

Want dat doen vrouwen 's nachts hè, die maken zich zorgen over allerhande zaken die er eigenlijk helemaal niet toe doen en als ze er al toe doen, dan is dat hun zorg helemaal niet en kunnen ze er zeker ook niets aan veranderen.

Vanmorgen gelijk lekker de tuin in gedoken en daar ben ik de rest van de dag ook zoet mee geweest, op een wandelingetje na. 

Onbewust deed ik een stukje over de Brouwersdam en eenmaal onderweg bedacht ik dat het vandaag negen jaar geleden is dat Peter Kaars verongelukte met zijn vriendin of tenminste het meisje waar hij toen mee was. Ik stond even stil bij dat kruis en maakte een foto, er was zo te zien nog niemand me voor geweest, of die had tenminste net als ik niets achter gelaten.

Live goes on voor iedereen en af en toe staan we even stil bij mensen die we wel of niet gekend hebben en die er niet meer zijn, ik wel tenminste.

Het gaat wel weer hoor, ben al een stuk vrolijker dan zondag. Eigenlijk werkt het bij mij heel eenvoudig, als ik geen zorgen heb over de mensen waar ik van hou, dan ben ik gelukkig.

Ook dat zal wel bij veel vrouwen zo werken.

En deze zijn wel heel vroeg dit jaar.

Ria Dinsdag 03 April 2012 at 7:37 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

negen reacties

Sjoerd

Je zorgen maken is nooit goed, het helpt niet en je gaat je er nog neroerd door voelen ook. Alleen heb je dat niet altijd in de hand.

Sjoerd, (URL) - 03-04-’12 19:54
tineke

Gelukkig voel je je nu veel vrolijker als zondag,er is niets ergers als wij ons zorgen maken om degene waar je veel van houd…!!
Als het met hun niet goed gaat,gaat het met ons ook niet goed,en dat is heel begrijpelijk.Toch zal je hiermee leren om moeten gaan,hoe moeilijk dat soms is,ik weet hoe je je voelt…

tineke, - 03-04-’12 20:18
Thérèse

Ja, heel herkenbaar en het ergste is dat je er niks aan hebt en zelf niet slaapt. Wat lief dat je even aan de dode denkt.

Die gekke stoel in het water; mag natuurlijk niet maar toch een leuke foto.

Hou je taai!

Thérèse, (URL) - 03-04-’12 20:24
adriaanbrillie

Ik heb niets met die kruisjes. Maar die stoel, stond die eerst niet binnen?

adriaanbrillie, (URL) - 03-04-’12 23:02
Renesmurf

het menselijk bestaan is maar iets raars.
We zijn er en weten dat er al velen dood zijn en vele nog volgen en we zullen zelf ook eens gaan. Die dag komt vanzelf.

Renesmurf, (URL) - 03-04-’12 23:48
Redstar

Zorgen maken is nooit goed, maar onvermijdelijk. Of alleen vrouwen dat doen betwijfel ik. Ik lig er alleen niet van wakker.

Redstar, (URL) - 04-04-’12 08:14
Wieneke

Hebben jullie geen Kringloopwinkel? ;-)

Wieneke, - 04-04-’12 09:14
aargh

Nachtelijk getob is niks, maar je doet het niet bewust. En als er dan ook nog gesnurkt wordt naast je wordt het niet beter.
Maar jij hebt in elk geval beter tuinweer dan wij, ik vind het maar fris hier.

aargh, (URL) - 04-04-’12 12:39
marlies

wat ben je toch een fijn (en herkenbaar) mens!

marlies, - 04-04-’12 15:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.