Op tijd

Tegelijk met de pruimenbomen hebben we ook twee kersenbomen geplant, daar heeft nog nooit veel aangehangen al bloeien ze elk jaar wel overdadig. Dit jaar zie ik voor het eerst wat kersen hangen, misschien komt het ook wel omdat we daar in de buurt steeds druk in de weer zijn met het bouwen van de blokhut, dat de vogels niet goed durven, maar vanmorgen heb ik er vier geplukt en ze zijn erg lekker moet ik zeggen. Niet de donkerrode die je in de winkel ziet, maar mooie knalrode kersen.

We waren alweer vroeg uit de veren vanmorgen, Joop had een rit en ik was uitgeslapen. Toen hij weg was ben ik gelijk maar begonnen met knippen, gewoon met de hand, dat maakt het minste herrie en gaat het lichtst al duurt het wel wat langer dan met de elektrische, maar daar krijg je van die loden armen van.

Daarna verfde ik wat, de hut krijgt kleur. Joop was inmiddels ook weer terug en deed wat leidinkjes en plaatjes, want dan staat dat ding er wel, maar dan moet er ook nog van alles in natuurlijk.

Ik keek ook nog even in Renesse en deed mezelf een goedkoop nieuw horloge cadeau. Het bandje van mijn 'oude' is stuk en het glas daarvan is eigenlijk ook niet meer mooi. Een nieuw bandje voor die oude  kost al meer dan mijn hele nieuwe nu. Ik had nog een andere oude, waar ik al een nieuw batterijtje in had laten zetten, maar die wil niet meer erg op dreef komen. Zodoende ben ik nu weer bij de tijd. Ik kan niet zonder en met al dat geklus vind ik wat duurs zonde, dat komt dan weer weleens, of niet, ik ben niet zo van de dure sieraden, als het er maar een beetje leuk uit ziet.

Ria Vrijdag 10 Juni 2011 at 5:54 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

zeven reacties

Sjoerd

Die blokhut ziet er prima uit. Hele mooie kleuren, dat mag ik wel…

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 10-06-’11 20:21
Wieneke

Wat Sjoerd zegt. Het is echt een mooie combinatie. En wil je voortaan niet meer van HUT spreken, graag? Dan denk ik steeds aan zo’n armoedig Drents plaggenhutje.

Wieneke, - 10-06-’11 20:37
adriaanbrillie

Er zit een vlekkie op mijn bril…

adriaanbrillie, (E-mail ) (URL) - 10-06-’11 21:22
Peter

Mooi met die kleurtjes. Al is de rode kers toch wel de topper.

Peter, (E-mail ) (URL) - 10-06-’11 21:51
joke

Ik kiek altiet op mun mobieltjuh nae de tiet…..;-)

joke, - 10-06-’11 22:34
ria

@Joke: Joop ôk. Maar ik è die niet oaltiet in mun zak :-.

ria, (E-mail ) (URL) - 10-06-’11 22:37
Irene

Nee, tegenwoordig koop je geen horloge meer voor je leven. Als het bandje stuk is kun je met geen mogelijkheid een passend dingetje meer krijgen of de kast kan niet open om het batterijtje te vervangen en hup, weg ermee, niets aan te doen. Een goedkoopje is eigenlijk de enige oplossing, of je moet het type zijn dat steeds rolexen wegdoet omdat de diamanten het niet meer doen.;-)

Irene, (URL) - 11-06-’11 13:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.