Hondengedoe

“Wieneke”:http://hettweededeel.web-log.nl/hettweededeel/ vroeg er in het begin al eens om en toen gisteravond de vriend van een van de andere deelnemers met zijn telefoon in de weer was nam ik mijn kans waar.
Er is een “foto”:http://i3.photobucket.com/albums/y77/jopijopi/familie/Afb097-1.jpg” en op de koop toe kreeg ik ook nog een filmpje, niet zo heel erg duidelijk maar toch goed herkenbaar.
Het was superkoud, je staat maar een beetje en af en toe loop je een stukje, degene die de lessen geeft is nogal lang van stof en herhaalt alles tot in den treure, maar goed we hebben het weer overleefd en natuurlijk is Didi het knapste meisje van de klas, al trek ze me op het filmpje wel bijna omver.
Vanmiddag met Simba naar de dierenarts geweest om de suiker te controleren, de normale waarden voor de bloedsuikerspiegel liggen tussen 3,4 en 5,7 bij een hond, vond ik ergens, bij Simba was het nu 1,7 veel te laag dus. Ze heeft een injectie gehad en we gaan nog meer het eten verdelen en meer suikers geven, vrijdag gaan we weer op controle.
Vanmiddag heb ik met Didi een rondje Watergat gedaan, ze ligt er van te dromen op het ogenblik, wat heeft ze lopen rennen, het was heerlijk in de zon op het strand en in de duinen.

Ria Dinsdag 16 Februari 2010 at 6:50 pm | | Standaard

zeventien reacties

Thérèse

Wat leuk, Ria. Wat kort misschien, maar toch heel leuk. Wat een grote pup is Didi vergeken met de andere pups.
En Simba, ach…mag hij geen druivesuiker hebben. Dat moest ik nemen als mijn bloedsuikerspiegel te laat was; het helpt héél snel. Maar een hond is geen mens natuurlijk en ik ben geen dierenarts. Het beste met Simba, die lieverd.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 16-02-’10 20:01
ria

@Therese: ze zijn allemaal ongeveer even oud hoor.
Ja druivensuiker, ik ben het nu weer vergeten te vragen, maar ik heb het gekocht en de vorige keer had ik het gegeven, maar de dierenarts zei dat de pieken dan te groot werden, het moet geleidelijk omhoog, maar ik denk dan ook weer, ik kan haar toch een beetje geven, ik geef nu gewone suikerklontjes, ze vindt ze heerlijk en witbrood met pindakaas en roosvicee door haar eten. Hoevel druivensuiker moest jij nemen dan?

ria, (E-mail ) (URL) - 16-02-’10 20:09
Me!

Volgens mij heeft didi alleen maar zin in spelen daar…

Me!, (E-mail ) (URL) - 16-02-’10 21:44
joke

Ik zag de toren van Ouwekaerke!:-D

joke, - 16-02-’10 21:44
ria

@joke: LOL :-D

ria, (E-mail ) (URL) - 16-02-’10 21:49
Irene

Ik zou maar oppassen met die suiker, als een mens te veel suiker inneemt maakt het lichaam zelf geen suiker meer. Ik weet niet hoe dat bij honden werkt, maar is er niet het risico dat ze straks helemaal niets meer aanmaakt? Ik zou dat toch eerst vragen als ik je was.

Irene, (URL) - 16-02-’10 21:49
francky

honden trainen kost veel geduld, maar eens ze getraind zijn ben je alleen maar blij met de geboekte resultaten.

francky, (E-mail ) (URL) - 16-02-’10 22:06
ria

@Irene: het is op advies van de dierenarts hoor. Er worden ook heel veel witte bloedlichaampjes aangemaakt, nieuw dna, ik snap dat allemaal niet zo, maar er schijnt wel ergens een tumor te zitten, dat hoeft ook niet gelijk dodelijk te zijn. Door dat gebrek aan suiker wordt ze misselijk en gaat ze braken.
Het is dus niet zozeer om zo gezond mogelijk te doen, die tijd heeft ze wel gehad, maar om de boel een beetje in evenwicht te houden waardoor ze niet misselijk meer is. De dierenarts weet hoe ik over het e.e.a. denk en het fijne is dat hij dat begrijpt en er ook voorstander van is. Er is iets aan de hand, maar dat tot op de bodem uitzoeken heeft geen zin, omdat ik niet voor verdere ingrepen kies. Het gaat er om de haar resterende tijd zo aangenaam mogelijk te maken.

ria, (E-mail ) (URL) - 16-02-’10 22:16
Brillie

Gelukkig gaat het morgen bij jullie warm water regenen. Dan is de koude daar zo voorbij.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 16-02-’10 22:16
Ina

Doe wat jou en de dierenarts goed lijkt voor Simba.
Je hebt trouwens wel sterke armen hoor!!:-D

Ina, - 16-02-’10 22:45
ria

@Ina: dat weet je toch ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 16-02-’10 23:14
Thérèse

Als ik een hypo had (voor een mens een te laag bloedsuikergehalve, onder de 2,) nam ik 3 of 4 tabletten of 5 al naargelang. Ik moest vaak wel, want anders kon ik bv. niet meer naar huis lopen. Maar hoe het zit met een hond?? Ja, dat weet ik niet.
Sporters nemen het ook wel eens, voor de energie.

Didi zal wel een grotere pup zijn, omdat zij van een groter ras is. Maar het is wel een grappig gezicht en ze zal ook wel kracht hebben.
Het beste!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 16-02-’10 23:32
ria

@Therese: ohw je had van die dextrose tabletten?
Ik ga het eens navragen, misschien morgen anders vrijdag.

ria, (E-mail ) (URL) - 16-02-’10 23:34
Wieneke

Ja, ik ken dat….. lang wachten bij die lessen. Met Bella deed ik de puptraining in de zomer en de herfst. Dat scheelt wel een jas :-)
Mogen ze nog even rauzen met elkaar na de les?
Je hebt volkomen gelijk met hoe je het Simba zo gerieflijk mogelijk maakt. Zo doen wij het met onze Yazou ook. Het is – denk ik – even bekijken wat het beste werkt.

Wieneke, (URL) - 17-02-’10 10:14
joke

Zo zou ik het ook doen!;-)

joke, - 17-02-’10 11:53
Nath

brrrrrrrrrrrrr klapper klapper koud ziet dat eruit op het filmpje…en didi felle nel ineens weg hahahaha maar aan je kracht ligt het niet want je bleef netjes overeind ondanks dat het er toch glibberig en glad uitziet. en pfff jeetje wel laag die suiker van simba arm beestje zal zich zelf ook niet echt lekker voelen.

Nath, (E-mail ) (URL) - 17-02-’10 19:01
Renesmurf

Wat een zorgen om Simba, maar ja, de rest van het leven gaat ondertussen ook gewoon door.
En dat is maar goed ook.
Vrijdag maar weer zien, en ondertussen maar in de gaten houden.

Kort filmpje trouwens, geeft een klein indrukje.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 17-02-’10 21:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.