Even luchten

We zouden om half elf bij de dierenarts zijn vanmorgen, dus al vroeg klaar, ik was alleen vergeten dat ze nuchter moest zijn.
Toen ik belde om de afspraak te verzetten bleek dat er een echo, hartfilmpje en glucose test op stond, toe maar.
Ik zei dat ik dat allemaal helemaal niet van plan was en toen bleek dat er ‘eventueel’ bij stond.
Ik weet het niet hoor, er wordt allemaal nogal makkelijk over gedaan, natuurlijk is het goed dat ze erachter willen komen wat ze mankeert, ik wil ook niets liever, maar we hebben al een echo laten maken en een hartfilmpje en ze vinden niks. Nu zou er weer eentje gemaakt moeten worden om te vergelijken….
Als ik vraag of ik de plastabletten moet geven zeggen ze “een plastabletje kan nooit kwaad”. Ik ga toch niet zomaar pillen geven zonder dat ik weet of ze ze wel nodig heeft. Ze drinkt veel en plast ook veel, plastabletten daarbij kan weer tot gevolg hebben dat ze teveel vocht verliest, lijkt mij… maar ja ik ben geen dokter.
Ik heb eens een beetje zitten lezen op het net en ik denk toch echt dat het “suikerziekte”:http://www.dierenkliniektergouwe.com/suikerzi.htm is. We dachten soms dat ze oververmoeid was na een lange wandeling, omdat ze daarna ging liggen rillen voor de kachel, dat zal dus met de suiker te maken hebben. Ze heeft al ikweetniethoelang ene open plekje aan haar poot, daar gaf de dierenarts in Zierikzee een smeerseltje voor, het zou wel een likplekje zijn.
Nu ja, we gaan morgenochtend nuchter voor een glucosetest en meer niet.
De emmer met plastabletten die ik nog heb staan lever ik in, ze doen ook maar net of het allemaal niets kost.
Simba knapt weer op, ze heeft sinds gisteren niet meer gebraakt. Ik geef over de dag verdeeld af en toe wat te eten, doe wat me goed lijkt en kijk hoe ze reageert.
Ik ben geen voorstander van medicijnen geven als dat niet nodig is, wat die dierenartsen naar mijn idee veel te snel doen.
Maandag kreeg ik ook weer tabletjes mee tegen de misselijkheid, ik heb geen idee of het braken wat ze deed ook maar iets met misselijkheid te maken had. Ik heb er eentje gegeven de rest ligt er nog.
Al met al waren we lekker vroeg op het strand vanmorgen.

Ria Donderdag 04 Februari 2010 at 7:02 pm | | Standaard

zeven reacties

Nath

Groot gelijk dat je niet gelijk alle medicijnen geeft die ze voorschrijven want daar zijn ze heel makkelijk in. Gelukkig gaat het weer wat beter met Simba hopen dat ze snel weer de oude is. Hopen dat de suiker goed is maar dat zal je vast morgen wel weten. su6 morgen.

Nath, (E-mail ) (URL) - 04-02-’10 19:45
Me!

Ik vind dat je samen met een dierenarts moet bekijken wat er aan de hand is en samen besluit wat je eraan gaat doen.

Me!, (E-mail ) (URL) - 04-02-’10 21:23
ria

@Me, dat vind ik ook, daarom gaan we er ook naar toe, maar ik moet niet het gevoel krijgen dat ze maar zoveel mogelijk willen verkopen…

ria, (E-mail ) (URL) - 04-02-’10 21:32
Thérèse

Ja, ik heb er ook wel rare ervaringen mee, met dierenartsen. Ik heb zelf suikerziekte, niet zo erg meer, hoor, maar dat rillen na een lange wandeling (een hypo) dat zou heel goed kunnen, dan daalt je suikergehalte en word je helemaal slap.
Nou morgen maar zien. Ik ben benieuwd.
Wat ziet jullie strand er prachtig uit weer.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 04-02-’10 22:01
fialas

die dokter heeft een helder oog voor zijn bankrekening.
ten koste van Simba, die allang over haar tijd heen heeft geleefd.

fialas, (E-mail ) (URL) - 04-02-’10 22:37
Brillie

Zo, die hond heeft een grote plas gedaan?! ;)

Brillie, (E-mail ) (URL) - 04-02-’10 22:53
Renesmurf

Dierenartsen willen geld verdienen, dat weet ik al als ik naar binnen wandel.
Zelf goed opletten, nadenken en meedenken is erg goed.
Want anders houden ze je aan het lijntje.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 05-02-’10 00:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.