IJdeltuiterij

Er zijn dagen zat dat ik helemaal niets aan mezelf doe, dan vind ik het wel best allemaal. Maar toch een paar keer per week maak ik er wel een beetje werk van met wat kleur hier en daar en dat komt dan uit het oude naaikistje van mijn moeder, ik had het er al eens eerder over, maar ik heb het geloof ik nog nooit laten zien. Mijn vader vond het na de ramp van 1953 en nu is het mijn toverdoos.
Vanmiddag wat boodschappen gedaan en jassen gekeken in Zierikzee, ik was niet in de goede winkel blijkbaar, want nu zitten overal weer ceintuurtjes rond, of rare grote kragen aan en hoewel ik best een leuke gewone jas wil, wordt het toch denk ik een sportief jack, de mode van nu is blijkbaar niet die van mij. Maar ik kijk nog even verder natuurlijk, dit was nog maar het begin. Voor de jassen had ik ook al brillen gepast, veel leuker en aan het eind van de sessie hield ik er twee over. Het winkelmeisje maakte daar foto’s van om thuis te laten zien en toen ik de foto’s zag was het voor mij helemaal duidelijk, ik weet het en Joop vind hem ook leuk gelukkig. Een paar weken geleden ben ik namelijk op mijn bril gaan staan en daar kunnen ze toch slecht tegen. Ik durfde er al helemaal niets aan te doen, maar Joop heeft hem nog aardig recht kunnen buigen zonder dat er iets afbrak. De poot gaat alleen steeds losser en schever zitten, tijd voor een nieuwe dus. Toevallig had ik dat een paar dagen voordat ik erop ging staan al aangekondigd…. echt heel toevallig hoor….

Ria Vrijdag 04 September 2009 at 7:58 pm | | Standaard

tien reacties

Brillie

Je bent dus eigenlijk een heks met een toverdoos…

Brillie, (URL) - 04-09-’09 21:20
Thérèse

Wat een prachtig doosje; met een pauw erop. Hoe toepasselijk! Je kunt dan na het kleuren enzo trots zijn als een pauw!! Ik ben ook heel benieuwd naar de bril; wel een beetje toevallig, dat je…nee hoor, ik geloof je wel!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 04-09-’09 21:27
Redstar

Een toverdoos klikt niet echt bemoedigend. De doos is wel erg mooi overigens

Redstar, (E-mail ) (URL) - 04-09-’09 21:40
Me!

Dat doosje roept herinneringen op aan vervlogen tijden. Zo’n zelfde afbeelding stond op een lepelrek uit Indonesië wat bij ons aan de muur hing.

Me!, (E-mail ) (URL) - 04-09-’09 22:39
nanos

Het staat me bij dat je vorig jaar nog een nieuwe bril kocht, of vergis ik me nou? En dan alweer een nieuwe? Toe maar!
Dan toch maar lenzen, stuk goedkoper!
Nou ja, let maar niet op mij, ik heb nog steeds een brillentrauma, gaat niet meer over.

nanos, (URL) - 04-09-’09 23:15
ria

@Nanos: Op de kop af twee jaar geleden ongeveer:
http://www.riavanfelius.nl/weblog/archiv..

Ik kan niet tegen lenzen en kunststof monturen worden na een tijdje vaal. Ik ben nu bij een andere zaak geweest en morgen worden mijn ogen weer gemeten, ik ben benieuwd eigenlijk. Het montuur dat ik voor deze had is nog goed en zit erg prettig, ik denk dat ik de glazen van de bril die ik nu heb daar zo in kan laten zetten (hoop ik) dan heb ik er twee en kan ik eens afwisselen. En anders maar niet…

ria, (E-mail ) (URL) - 04-09-’09 23:26
BERT&RIA

Ben je niet nieuwsgierig naar de geschiedenis van de doos?
We wachten op een foto met je nieuwe bril!

BERT&RIA, (E-mail ) - 05-09-’09 13:06
joke

Dat is ook toevallig! (h) Ik heb ook net een nieuwe!

joke, - 05-09-’09 13:13
Elmar

Mooi toverdoosje Ria!
Krijgen wij ook snel die mooie nieuwe bril te zien? Ik ben wel erg nieuwsgierig hoor!;-)
groetjes en nog een fijn weekend!
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 05-09-’09 17:00
Truus

Ik heb hier een tafeltje staan met precies hetzelfde motief. Komt uit Indonesië (zei mijn moeder).

Truus, (E-mail ) - 05-09-’09 21:09
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.