Verkocht

De laatste dagen ineens reacties op mijn advertentie op marktplaats. Er was al wel een paar keer geboden, die mensen had ik ook al gemaild dat ik er minstens vijftig euro voor wilde hebben maar daar reageerden ze niet op. En nu is er een heel gelukkige jongen van dertien jaar in Middelburg, ze zaten hem goed en zodoende zijn we allebei blij. Ik heb hem ook nog geleerd hoe hij zijn sokken aan moest trekken, want dat wilde niet erg lukken, eerst oprollen tot bij de teen en dan over je voet trekken. Zij pa was er blij mee, als de schoenen niet pasten had zijn zoon toch nog iets geleerd vond hij en ook bij zulke schoenen goed de veters strikken is nog even een kunst apart. Ik voelde mij een ware onderwijzeres, de beugel straalde mij toe. Bij het afrekenen gaf de pa mij zestig euro, kijk zei ik, dat is nog eens aardig, hoe gelukkig kan een mens zijn, ik had al een keer of drie verteld dat ze toch minstens het drievoudige gekost hadden, maar dat bleek toch niet de bedoeling en hij verwachtte wel een tientje terug, zoonlief kon de lol er wel van in zien.

Het heeft vandaag heerlijk een paar uur geregend, de boel is behoorlijk opgefrist en de wind zit weer in het westen, daar waar hij hoort. De maagdenpalm vrouwenmantel heb ik even uitgeschud, die ligt na zo’n bui altijd gelijk plat en het keukenraam heb ik opgeleukt met een bosje ervan. De foto nam ik van buiten af en ik dacht, kom… ik doe er eens een lijstje rond.

Ria Zondag 07 Juni 2009 at 9:35 pm | | Standaard

negen reacties

Elmar

Fijn dat je je schoenen verkocht hebt, de jongen zal er vast nog meer plezier van hebben nu jij hem zo goed onderwezen hebt! ;-)
Heerlijk die regen dat was wel even nodig voor de planten in de tuin.
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 07-06-’09 22:01
Brillie

Kijk, dat is pas verkoop techniek. Iets extras doen en nog meer betaald krijgen ook.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 07-06-’09 22:11
ria

@brillie, nou nee, dat ging dus niet door :-(

ria, (E-mail ) (URL) - 07-06-’09 22:17
ook Ria

Een heel leuk bosje, ‘k heb er zelf ook in huis, maar je maagdenpalm is wel vrouwenmantel hoor:-) Maar: What’s in a name, als je er maar van geniet,toch?

ook Ria, (E-mail ) - 07-06-’09 23:21
ria

oooooooooo ja @ook ria, ik was ook al niet zeker, maar het is toch wel heel erg vrouwelijk allemaal hè ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 07-06-’09 23:32
Marijke

Mmmm, vrouwenmantel: één van de dankbaarste en mooiste tuinplanten die ik ken. Prachtig buiten; als aanvulling tussen andere bloemetjes in een vaas en ook zomaar alleen een fantastisch gezicht. Dank voor dit mooie plaatje, Ria.

Marijke, (E-mail ) (URL) - 08-06-’09 09:40
Me!

Jammer van die 10 euro…

Me!, (E-mail ) (URL) - 08-06-’09 12:43
Thérèse

Nou, de zaak is ook weer geregeld dan. Iedereen blij.
Een mooie foto en nog wel in een lijstje.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 08-06-’09 17:29
Irene

En nu is het meteen kunst. Net een schilderij.

Irene, (URL) - 08-06-’09 21:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.