Beaujolais Primeur



Hij is er weer, de Beaujolais Primeur en natuurlijk heb ik vanmiddag een paar flesjes gekocht.
De middenklasser van AH heb ik al geproefd, die met het gele etiket van driezoveel smaakt prima!.
Nu ben ik toch een liefhebster van lichte fruitige wijntjes, dus voor mij is het genieten hoor, elk jaar weer.
Morgen die van de Lidl eens proberen, daar hadden ze maar één soort en bij de Plus ga ik ook nog een paar flesjes halen natuurlijk.

In de jaren zeventig/tachtig, de tijd dat ik mijn wolwinkeltje had, heb ik bovenstaand borduurwerk gemaakt. Ik heb hem netjes achter ontspiegeld glas in laten lijsten zodat hij mooi schoon blijft, hij hang al jaren in de kamer.
Ongeveer 75x75cm, best groot dus.
Alle wijnstreken van Frankrijk staan er op en hij wordt ook regelmatig gebruikt om vakantiebestemmingen aan te wijzen.
De foto heb ik ergens in 2003 gemaakt en het origineel ervan heb ik niet meer.
Ik zal morgen eens een nieuwe maken, zodat hij wat beter tot zijn recht komt, misschien wel in de sneeuw...
Ria Vrijdag 21 November 2008 at 7:31 pm | | Standaard

vijftien reacties

Me!

Yammie, een goeie primeur is heerlijk.

Me!, (E-mail ) (URL) - 21-11-’08 21:12
aargh

Jeetje ria wat een monnikenwerk! Knap hoor. Sindsdien weet je natuurlijk wel alles van de wijnstreken?

aargh, (E-mail ) (URL) - 21-11-’08 21:18
ria

@Aargh: Knap is het niet hoor, gewoon een kwestie van tellen en doorzetten, maar ik vind het nog steeds één van de mooiste die ik gemaakt heb. De Franse wijntjes blijven nu eenmaal mijn voorkeur houden, net als de Spaanse en de Italiaanse. Ik heb niets met Chileense, Zuid Afrikaanse, Australische, noem ze maar op, die koop ik nooit. Verder weet ik er niets vanaf, daarvoor moet je bij Joop zijn ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 21-11-’08 21:29
Henri

@Ria: Dank voor de inspiratie.

Henri, (E-mail ) (URL) - 21-11-’08 22:20
ria

@Henri: Graag gedaan. Morgen lekker bij de kachel een Franse maaltijd, stokbroodjes, kaasjes, Beaujolais, kaarsjes aan, mmmmmmm….. ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 21-11-’08 22:29
Redstar

Stokbroodje met kaas is er hier vandaag in gegaan.
Ik zag toevallig je reactie
Met wijn heb ik niet zo veel.. :-)

Redstar, (E-mail ) (URL) - 21-11-’08 22:33
Peter

Goeie tip! Nu nog een Griekse Imiglikos, maar morgen aan de Beaujolais!
Dat wordt even niet racen tegen jou! ;-)

Peter, (E-mail ) (URL) - 21-11-’08 22:38
ria

@Peter: Hahaha, alles op zijn tijd :-D
Griekse Imiglikos, wat is dat nu weer? Nooit van gehoord.

ria, (E-mail ) (URL) - 21-11-’08 22:43
Renesmurf

Dat is een heel mooi borduurwerkje!
Wijn blief ik niet.

Renesmurf, (URL) - 21-11-’08 23:01
fialas

Wij zijn eens in de Beaujolais iets gaan drinken in een klein dorp, in le Bistro de la Bascule de Belleville, we troffen een jolig gezelschap aan, ze gingen net de tent sluiten om ergens feestelijk de verjaardag van de patron te vieren, ze namen ons mee naar een restaurant vol vrienden, werden aan iedereen voorgesteld en waren de sterren van de avond. Wat een leuke avond was dat. Maar ik werd uitgelachen toen ik om een bruin biertje vroeg.

fialas, (E-mail ) (URL) - 21-11-’08 23:53
Brillie

Ik lust alleen oude wijntjes…

Brillie, (E-mail ) (URL) - 22-11-’08 00:06
joke

Ik kom alleen maar vô die ouwe uut de kaelder!;-)

joke, - 22-11-’08 00:35
RI@&BERT

Aan ons is wijn niet besteeds, maar voor deliefhebbers denk ik wel DRINKSE.

RI@&BERT, (URL) - 22-11-’08 08:21
Wieneke

Een heel mooi borduurWERK!! Ik heb eens een bridgekleed geborduurd. Dat was a hell of a job, maar toch peanuts vergeleken bij jouw werkstuk. Ja, lekker een Beaujolaitje. schrijft het meteen op het boodschappenlijstje

Wieneke, (URL) - 22-11-’08 10:08
Therese

Wij hebben ook al een beaujolais-tje geproefd. Lekker! Ria, wat een borduurwerk, tjonge, tjonge!!!

Therese, (E-mail ) (URL) - 22-11-’08 22:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.