Over sneeuw en spruitjesEind van de middag is er even wat fijne sneeuw gevallen, de kippetjes zagen groen van de kou en ik blauw toen ik even naar buiten ging om wat foto's te maken. Niet veel buiten geweest vandaag, ik vond het net wat te koud, natuurlijk heb ik het wel even geprobeerd, maar na een paar honderd meter zijn we omgedraaid, door een maillot en een broek voelde ik nog de koude wind.
Binnen was het lekker warm met de geur van sudderende sudderlapjes, waar we de laatste ingevroren spruitjes bij hebben gegeten. Ik had dat nog nooit gedaan maar voor de kerst heb ik wat groente ingevroren, bloemkool en spruitjes na het blancheren in de diepvries gedaan, gewoon om wat in voorraad te hebben. De spruitjes waren lekker, dat gaat goed, maar bloemkool vind ik op deze manier niet te eten, die wordt taai en smaakt niet lekker meer. Joop proefde er niets bijzonders aan, die maakt altijd een prakje van zijn eten, dan krijgt het geheel een soort eenheidssmaak natuurlijk.
Ria Donderdag 03 Januari 2008 at 6:46 pm | | Standaard

tien reacties

Mike(lodeon)

Groene kippen van de kou? Er is er zelfs een omgevallen! Het was knap koud idd en ik was erg blij met mijn handschoenen, muts en das. Ik kan je verder geen tips inzake het invriezen geven, dat doen we nooit want alles gaat op ;-)

Mike(lodeon), (E-mail ) (URL) - 03-01-’08 18:50
Wieneke

Bloemkool hoeft niet geblancheerd. Gewoon in stukjes en dan rauw en ongewassen invriezen. Bij het ontdooien kun je de stukjes wassen. Ik doe het altijd zo en dat gaat eigenlijk prima. Je proeft dan geen verschil.

Wieneke, (URL) - 03-01-’08 19:00
Me!

Haha, een van die kippen is door de gladheid op z’n snuit gevallen…

Me!, (E-mail ) (URL) - 03-01-’08 20:06
Redstar

De bloemkool moet je echt maar heel even koken voor je hem invriest:-) dan wordt hij niet taai

Redstar, (URL) - 03-01-’08 20:49
aargh

Ik heb op vakantie wel eens diepvriesbloemkool gekocht omdat ik niet elke dag tomaat of sla wilde eten, maar ook de professioneel ingevroren bloemkool beviel mij maar matig. Op dit moment bewaar ik alle groente in de garage, dat is nu een enorme koelcel. Er ligt nog spitskool van voor de kerst die er prima uitziet.

aargh, (E-mail ) (URL) - 03-01-’08 20:56
Bart

Tip: bloemkool moet je gewoon weggooien. Dat is nooit te eten ;-)

Bart, (URL) - 03-01-’08 22:22
Brillie

Als ik er een prak van zou maken, dan weet ik zeker dat mijn chek kok niets meer zal koken voor mij… bloemkool met een papje is natuurlijk gewoon vergif.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 03-01-’08 22:52
Bolus

Die kuikens zien er vergeleken bij de kippes nog wel gezond uit :-)

Bolus, (E-mail ) (URL) - 03-01-’08 23:15
Ina

Gewoon veel appelmoes er over en je proeft het verschil ook niet meer:-p

Ina, - 04-01-’08 13:55
paola

wat gaaf, wij hebben nog geen sneeuw gehad, veel regen vandaag…. en ik had ook spruitjes vanaaf :-)

paola, (E-mail ) (URL) - 05-01-’08 00:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.