Kriebels



Joop moest een dagje de hort op vandaag, een klusje in Nijkerk. Zodoende had ik het rijk alleen en ben gewoon verder gegaan met mijn gisteren begonnen poetswoede. De buitenkant van de ramen eerst gedaan, de badkamer en daarna ben ik binnen met de vloer begonnen. We hebben door het hele huis dezelfde tegels, nergens drempels en meestal dweil ik alleen de loop. Maar vandaag ben ik stukje bij beetje begonnen om alles (behalve de kasten) eens van zijn plek te halen en dat was best nodig zo bleek. Ik ben nu halfverwege denk ik, gestopt omdat het spul dat ik daarvoor gebruik op is, hopelijk brengt Joop een nieuwe fles mee zodat ik morgen verder kan.
Zo gingen ook de houders met breiboeken van zijn plek die ik tevoorschijn heb gehaald in de periode dat de kleinkinderen geboren werden (zo lang staan ze daar dus al) en ik vond het niet nodig ze weer terug te schuiven. Samen met de andere stapels breiboeken en en zes ingebonden jaargangen Ariadnes op marktplaats zetten misschien... of gewoon bij het oud papier... Dat zou dan een lege plank in de kelderkast betekenen en aan een lege plank heb je ook niets. Ik besloot dus de houders maar weer naast de Ariadnes te schuiven, misschien heb ik er nog eens iets aan, weggooien kan altijd nog. Misschien wordt Yara wel een fanatiek handwerkster, ze knutselt erg graag en dan is het handig als oma nog wat oude patronen heeft. Truien met vleermuismouwen worden ook best wel weer een keer modern.
Ria Dinsdag 07 Augustus 2007 at 6:07 pm | | Standaard

twaalf reacties

Wieneke

Ik heb ook een paar truien met vleermuismouwen gehad, door mijn moeder gebreid. Ik heb er eentje nog heel lang bewaard, maar uiteindelijk toch maar naar de Kringloop gedaan. Zou ik daar nou nog eens spijt van krijgen?

Wieneke, (URL) - 07-08-’07 18:40
joke

Enige optie is “weg ermee” naar de kringloopwinkel!:-)

joke, - 07-08-’07 20:24
gerda

oooooooooooo oude ariadnes!!! ik vond die altijd zo mooi ik maakte nooit iets maar gewoon het doorbladeren en zien wat je allemaal maken kunt ,later gingen ze over op interieur en heb er nooit meer 1 gekocht.Het wordt vanzelf weer“in’.

gerda, (URL) - 07-08-’07 21:43
V@nM@n

Gewoon bij het oud papier die zooi… Het is hier gewoon een wegwerpmaatschappij geworden. Geen hond die er nog naar kijkt.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 07-08-’07 21:53
gerda

C:\Documents and Settings\Gerda\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen weet niet of het zo gaat.

gerda, (URL) - 07-08-’07 23:05
marlies

breien raakt meer en meer in. nog even en je bent totaal retro. bewaar nog maar even! als je er plek voor hebt.

marlies, - 08-08-’07 00:09
Brillie

Als mensen over een klusje beginnen… dan krijg ik al jeuk…

Brillie, (E-mail ) (URL) - 08-08-’07 00:25
Mike

Heerlijk breien, ik zou ze nog even bewaren. Ze eten geen brood ;-)

Mike, (URL) - 08-08-’07 07:39
Mike

Tjonge en dan ook nog even overal dweilen, petje af hoor!

Mike, (URL) - 08-08-’07 07:40
ria

@Wieneke: Zeker weten ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 08-08-’07 10:12
Redstar

Ik las de hele tijd breibroeken. mss een nieuwe uitvinding :-)

Redstar, (URL) - 08-08-’07 13:20
ria

@Redstar: een gebreide broek heb ik ook weleens gehad :-D

ria, (E-mail ) (URL) - 08-08-’07 20:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.