Over vlees



Ik ben geen grote vleeseter, varkensvlees en kip laat ik liever links liggen, vis vind ik heerlijk, maar aangezien ik voor ons samen niet apart ga koken eet ik alles. Zo eten we dus bijna nooit varkensvlees en weinig kip en wat vaker vis en rundvlees (ik kook tenslotte). Natuurlijk had ik al vaker van de vleesboerderij gehoord, maar nam eigenlijk nooit de moeite er eens te gaan kijken, alle boodschappen in één winkel doen is wel zo makkelijk. Maar toen we afgelopen zondag bij de Goudoevertjes een borreltje deden, kreeg ik daar een heerlijk stukje ouderwetse boerenleverworst gepresenteerd. Op mijn vraag waar ze dat gekocht had, was het antwoord, "bij de vleesboerderij". Tja, dan moet je wel hè, want worst vind ik toevallig wèl heel erg lekker, ook niet alle soorten hoor, maar boerenleverworst dus wel. Vanmiddag maar eens gaan kijken daar. Het ziet er erg netjes uit, mooi vlees, vers of ingevroren, maar de worst was op....
Voor vanavond een overheerlijk biefstukje meegenomen, dat hebben we voor het eerst lekker buiten opgegeten, na een dag van hard werken in de tuin.
Ria Woensdag 11 April 2007 at 7:51 pm | | Standaard

elf reacties

Bart

Heerlijk weer he… en het wordt nog veel mooier !

Bart, (URL) - 11-04-’07 20:10
monique

Daar hebben ze zeker lekker vlees, op de een of andere manier kom ik er niet zo vaak, maar je brengt me weer op een idee!

monique, (E-mail ) (URL) - 11-04-’07 20:16
Ina

En eerlijk is eerlijk, die worst was heerlijk:-D

Ina, - 11-04-’07 20:43
ineke

Een keer per week ga ik naar de vleesboerderij en koop voor een paar dagen vlees.Heb het gevoel dat het gezonder vlees is.De worst ga ik de volgende keer ook proberen.Bedankt voor de tip!

ineke, (E-mail ) - 11-04-’07 21:33
ria

@Ineke: Ja en ze had ook amsterdamse worst, ook verukkeluk! Maar ik moet dat spul ook niet teveel kopen, slecht voor de lijn hè ;-) Maar ik ga er vanaf vandaag ook zeker vaker heen.

ria, (E-mail ) (URL) - 11-04-’07 21:39
Tanya

Goeie tip, ik had nog nooit gehoord van die vleesboerderij maar ga er zeker een keertje naar toe.

Tanya, (E-mail ) (URL) - 11-04-’07 22:19
Brillie

De kok gaat altijd naar een keurslager. En vanavond was de vis heerlijk. Ja, van de visboer.

Brillie, (URL) - 11-04-’07 23:05
Mike

Ik ken het fenomeen ‘vleesboerderij’ niet. Is het biologisch? Zit er ook helemaal niet uit als een slagerij, ziet er wel gastvrij uit en gezellig, dat zeg je niet zo gauw als je ‘naar de slager gaat :-)

Mike, (URL) - 12-04-’07 07:19
dorenda

Ha. Ria..
En hebben ze daar tussen al dat vlees en worst ook droge worst???… Of weten ze daar ook niet hoe het moet?
;-)

dorenda, - 12-04-’07 09:02
ria

@Dorenda: Jaaaa, daar heb ik er eentje van meegenomen en die smaakt heerlijk :-D

ria, (E-mail ) (URL) - 12-04-’07 09:23
dorenda

Daar zal de postbode blij mee zijn, hoeft ie geen sterk-ruikende post pakketjes meer te bezorgen bij jou…:’-D

dorenda, - 14-04-’07 21:14
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.