StoomtramVoor de watersnoodramp van 1953 was op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden een uitgebreid tramlijnennetwerk te vinden. Personen en goederen konden op Schouwen-Duiveland per tram van Zijpe bij Bruinisse via Nieuwerkerk naar Zierikzee en vandaar via Schuddebeurs, Noordgouwe, Zonnemaire, Noordwelle en Renesse naar Burgh. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakten spoor- en spoormaterieel zwaar beschadigd. De watersnoodramp van 1953 was de genadeklap voor de tramlijnen op het eiland. De tram verdween, de bus kwam.

Mijn moeder ging weleens een weekendje naar haar ouders in Serooskerke met de tram toen ze pas getrouwd was, ikzelf heb er nooit in gezeten.
Nu is hij weer terug. Op een heel andere plek en een kort traject, maar toch een leuke attractie. Kijk hier voor de dienstregeling. Leuk om eens met de kleinkinderen te ondernemen komende zomer.
Ria Donderdag 29 Maart 2007 at 8:49 pm | ΒΆ | Standaard

vijf reacties

Henri

In Hoogeveen wil een politieke partij een kabelbaan van het station naar het centrum. Kom daar maar eens op. En het is niet eens een 1-aprilgrap. Trouwens, weet een van jullie nog een goeie..?

Henri, (E-mail ) (URL) - 29-03-’07 21:02
V@nM@n

Wat jammer nou, ben ik net te vroeg geweest…

V@nM@n, (URL) - 29-03-’07 21:58
Brillie

Ik ben tegen rokers.

Brillie, (URL) - 29-03-’07 23:55
ria

@Henri: Weet je zeker dat dat geen 1 april grap is, van die kabelbaan? :-D

ria, (E-mail ) (URL) - 30-03-’07 10:18
Henri

@Ria: Yep. Gemeentebelangen pikte het plan uit Groningen, waar het overigens is afgeschoten doordat de kabel onder meer te hoog zou worden vanwege de hoge gebouwen in de stad. Bovendien: een goeie 1-aprilgrap presenteer je op 1 april. En niet eerder.

Henri, (E-mail ) (URL) - 30-03-’07 11:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.