Wokgemok



Ik heb hem een paar maanden geleden gekocht, de gietijzeren wok van AH. Loeizwaar, maar ik zag dat niet als een probleem, je gaat tenslotte niet met je pan aan de wandel als je aan het koken bent, ik vond hem vooral mooi. Maar nu na een paar maanden vind ik dat zware toch wel erg onhandig, even afspoelen onder de kraan, afdrogen, wegzetten, ik kom daarbij dan eigenlijk steeds een hand tekort. Verder brandt hij ondanks de anti aanbaklaag aan. Hij valt dus behoorlijk tegen en omdat ik er toch wel een paar keer in de week gebruik van maak ben ik niet van plan me nog langer te ergeren. Waar wokken jullie in?
Ria Maandag 13 November 2006 at 6:55 pm | | Standaard

31 reacties

V@nM@n

In een gewone braadpan. Moet iets langer voorwarmen, maar dan gaat het net zo goed.

V@nM@n, (URL) - 13-11-’06 19:30
Wieneke

Ik wok tegenwoordig in een werkelijk schitterende lichtgewicht Tefal wok. Gekregen van mijn supermarkt (na inlevering van een ? aantal volle zegelboekjes). Ik heb ook zo’n gietijzeren gevaarte als jij hebt en ik kon dat ding absoluut niet hanteren bij het schoonmaken. Je verzwikt je polsen erop. Wél bleef het gewokte voer langer warm in dat loeizware ding dan in de Tefal. Maar een mens kan niet álles hebben, toch? Dan eten we maar wat sneller door ;-)

Wieneke, (E-mail ) (URL) - 13-11-’06 19:43
WebLoes

Ik heb een wok met 2 handgrepen en vind dat heel onhandig. De volgende wok moet een steel en een handgreep hebben…

WebLoes, (E-mail ) (URL) - 13-11-’06 19:58
Ina

In een wokpan van Tefal super licht en bij mij brandt er daarin niets aan. Succes met je pannetjes! :-D

Ina, - 13-11-’06 20:00
Bolus

De goedkoopste wok van de xenos. In China gemaakt en in China gebruikt. Geen anti-aanbaklaag nodig. Voor het eerste gebruik gewoon even inbranden met alleen zout. Enig nadeel: bij een regelmatig hoog vuur op een goede wokbrander brandt het kleinere handvat aan, maar die gebruik ik toch nooit…
foto op http://www.worldfood.com/images/asian_wo..

Bolus, (E-mail ) (URL) - 13-11-’06 20:41
joke

Na jarenlang gestuntel met een gietijzeren waar inderdaad alles in aanbrand tot de tefalwok (die ik om de 14 dagen moest vernieuwen vanwege de snelle krassen)ben ik met deze pan zeer content! Hij kost wel wat maar uiteindelijk ben je toch goedkoper uit! Onverslijtbaar en een garantie van 10 jaar! Tefal vind ik trouwens niet goed bakken je krijgt een soort van geplastificeerd korstje op je vlees! ;-)

joke, - 13-11-’06 20:44
joke

Ik bedoel de scanpan! Krijg de link er niet op!:-(

joke, - 13-11-’06 20:49
Therese

Oooo, wij hebben nog een ouderwetse wok, van een paar jaar geleden. Doet het prima/

Ria, ik ben wat achter geraakt en ik zal het proberen in te halen. Liefs Th.

Therese, (E-mail ) (URL) - 13-11-’06 20:55
ria

Bedoel je deze Joke?

http://tinyurl.com/y65qdt

Ik heb even het adres veranderd.

ria, (E-mail ) (URL) - 13-11-’06 21:08
nanos

Een vast niet zo duur ding met antiaanbaklaag van V&D met twee handvatten. Hij weegt zo weinig dat ie (leeg) met een vinger op te tillen is.

nanos, (URL) - 13-11-’06 22:20
Renesmurf

Hier wordt niet gewokt.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 13-11-’06 22:37
marlies

deze denk ik.. http://www.scanpan.dk/scanpan1.jpg

marlies, - 13-11-’06 23:16
ik koop

elke drie jaar een van de aldi.

ik koop, - 13-11-’06 23:17
Ada

ik heb een hele lichte, wat gewicht betreft,
met anti-aanbaklaag……een heerlijk ding (van Tefal)

Ada, (URL) - 14-11-’06 09:21
Papoe

In een loeizware gietijzeren wok, compleet met treefje en deksel.

Papoe, - 14-11-’06 09:29
aargh

Keuze genoeg zo te zien. Ik heb er twee, goedkoop spul van de aldi. Dan kan ik groente en vlees tegelijk klaarmaken. Als een wok versleten is (wel voorzichtig roeren natuurlijk, met hout of kunststof!) gaat hij nog een keer bij de kampeerpannen, is ideaal voor eenpansgerechten op de camping.

aargh, (E-mail ) (URL) - 14-11-’06 09:32
Daisy

Moet ik eerlijk zeggen dat ik nog nooit heb gewokt.
Ik ben een groot fan van m’n hapjespan.
Mischien met een lekker roerbak recept….
Mischien wel leuk voor kerst een wok met een roerbak kook boek…
Santa? Oh, Santa…

Daisy, (URL) - 14-11-’06 09:57
ria

Wat een hoop pannen! Nu weet ik het nog niet natuurlijk. Ik ga ook wel voor eentje mèt steel. Die van Joke vind ik te ‘diere’. Hmmm, die van de Aldi? Of gewoon die van de Xenos eens proberen, dat anti aanbakspul gaat me ook een beetje tegenstaan eigenlijk….. gewoon een schep zout even wokken? En brandt het dan niet aan Bolus….???

ria, (E-mail ) (URL) - 14-11-’06 11:31
Bart

www

(Wij Wokken Weinig)

Bart, (URL) - 14-11-’06 13:17
Irene

Een lichtgewicht RVS met tefallaag van de zegeltjes van de Match. Een prima ding, maar toch nog steeds zo groot dat voor het overscheppen van het voer in de schaal een derde hand nodig is. Wel weer makkelijk afwassen.

Irene, (URL) - 14-11-’06 13:33
Irene

O ja, ik heb er ook nog een van Ikea gehad, maar dat was een lor. Plaatstaal met steel. Wel met rubberbomenhoutenhandvat uit vervangbare bossen of zoiets, maar als je hem naar een paar keer woedend weggooit heb je daar ook weinig aan.

Irene, (URL) - 14-11-’06 13:34
Petra

Ook ik wok, maar dan gewoon in een braadpan, een hele grote. Mijn kinderen eten zoveel, bij een wok schep ik het er steeds uit…

Petra, (URL) - 14-11-’06 13:57
Indigo

Mijn tere spiergestel ;-)kan die zware dingen sowieso niet aan, dus let ik daar altijd goed op bij aanschaf van keukenspullen.
Ik ‘wok’ in een lichtgewicht hapjespan met anti-aanbaklaag.
Er zit een perfect deksel bij, waardoor gerechten ook in no-time heet zijn in die pan.
Helemaal goed!
Leuke logtitel trouwens! :-)

Indigo, (URL) - 14-11-’06 15:27
RIA&BERT

Met induktie is de keus beperkt maar gelukkig is de onze licht van gewicht.

RIA&BERT, (URL) - 14-11-’06 18:30
Bolus

@ria: Ja, flink wat zout in de wok en gewoon op het vuur zetten. Zo heet mogelijk. Omscheppen hoeft niet, maar doorgaan tot het staal blauw kleurt. Na afkoelen het zout nog even inwrijven met een droge doek. Daarna kun je het inbranden herhalen met een laagje arachideolie of zonnebloemolie. Lekker laten branden totdat ie flink bruin/zwart is. Schoonspoelen met een zachte borstel en niet teveel afwasmiddel. De pan blijft lange tijd prima antiaanbak. Als ie toch weer gaat aanbakken? Gewoon opnieuw inbranden met olie! Pan ziet er niet meer als de mooiste uit, maar is uitermate functioneel!
Trouwens een klassieker: Als teflon nergens aan blijft plakken, hoe blijft het dan aan de pan vastzitten?

Bolus, (E-mail ) - 14-11-’06 19:45
ria

@Bolus: Morgen eens bij het pannetje kijken ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 14-11-’06 20:33
joke

Bolus,de pan die jij benoemd heb ik ook gehad! Inderdaad perfecte wok maar je moet hem om de zoveel tijd vernieuwen want de bodem wordt snel te dun en ook goed oppassen dat je hem niet te lang met vocht laat staan anders gaat hij roesten en na iedere wasbeurt insmeren met olie! Of heb ik de verkeerde pan voor? Ik kocht hem bij de toko.

joke, - 14-11-’06 22:20
Brillie

Ik wok nergens in. Dat laat ik doen door mensen die er verstand van hebben.

Brillie, (URL) - 14-11-’06 22:29
paola

in een heel licht tefalding :-)

paola, (URL) - 15-11-’06 14:16
Wok traiteur

Mijn wok heb ik online gekocht en komt van Cook Fusion. Een heerlijke plaatstaal wok waarin ik de heerlijkste wokgerechten kan bereiden. De eerste keer heb ik hem wel moeten inbranden maar daarna, Heerlijk!!!

Wok traiteur, (URL) - 17-11-’07 00:08
Sietse

Google maar even op teflon in combinatie met gezondheid. Gietijzer is de beste, maar vooral de gezondste vorm van wokken!

Sietse, - 20-12-’07 14:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.