Stoepeschieters



Eigenlijk zou ik verdergaan met mijn schilderwerk vandaag, maar het was een beetje miezerig vanmmorgen en ik had ook eigenlijk niet zo'n zin. Ik had meer zin om even door Zierikzee te hobbelen en mijn boodschappenlijstje eens af te werken. Mijn toetsenbord steunde al maanden op mijn vader zijn oude tabaksdoosje omdat het pootje af was gebroken en als ik dan zat te typen verschoof de boel steeds. Mijn muis was ook niet meer je van het, schuifdingetjes die aan de onderkant zaten lieten los of waren er al af, kortom ....mijn muis was ook versleten, het matje trouwens ook, krullende hoekjes en vies. En het was markt en oh ja, mijn telebankierding vertoonde mankementen, het laatste cijfer was steeds niet te lezen. Verder begaf Joop zijn boormachine het ook nog eens vanmorgen, dus genoeg boodschappen.
Het bankding was zo gepiept (waarom ze zo'n klein dingetje dan weer in een soort cd doosje moeten verpakken is me een raadsel en het leverde een heel gevecht op om het eruit te krijgen). Lekker over de markt geslenterd en fruit en groente gekocht en daarna naar de pcboer. Ik heb gewoon weer het goedkoopste toetsenbord en de goedkoopste muis en het matje kreeg ik er gratis bij. Mijn toetsenbord schuift nu niet meer weg en mijn muis rolt als een tierelier over het prachtige blauwe matje. Daarna met een omweg naar de auto gelopen, door het havenkwartier van Zierikzee, waar oude panden af en toe gerestaureerd worden. De één hangt wat voorover de ander wat achterover, maar deze van de foto had een bolle buik. Zilvergrijs voor de muren en okergeel voor de kozijnen had de eigenaar gekozen en ik vond het wel mooi. De eigenaar was nog druk bezig met zijn stoepje (Zierikzeeenaars zijn nu eenmaal stoepeschieters). Het verhaal van de boormachine ga ik jullie besparen, je moet een vrouw ook niet om een boormachine sturen..... (Hij was voor de helft van de prijs, verouderd model zeiden ze in de winkel, eenmaal thuis zagen we dat hij al een tijdje gebruikt was geweest. Achteraf blijkt dat het een gerepareerd geval was, Joop heeft hem omgeruild en een nieuwe aangeschaft).

Dat het hier zo'n rommeltje is komt omdat de websites van Joop nog niet helemaal verhuisd zijn, maar ook daar wordt druk aan gewerkt, hopen we.
Ria Donderdag 12 Oktober 2006 at 8:40 pm | | Standaard

vier reacties

Therese

Snap het al: druk druk druk.Leuk, zo’n stadje als Zierikzee zo vlakbij.
Doe maar een beetje rustig aan, Ria. Groetjes T.

Therese, (URL) - 12-10-’06 21:30
V@nM@n

Wat een oplichters zeg… en dat voor een boormachine.

V@nM@n, (URL) - 12-10-’06 22:00
Floyd

zo’n cd doosje voor je bankding (sic)is heel handig hoor, vooral als je je bankkaart los in je jeans bewaart. In Belgie kan je er ook je identiteitskaart in bewaren. Spijtig genoeg hebben de banken hier zo geen cd doosjes voor je bankding

Floyd, - 12-10-’06 23:00
Renesmurf

Weer of geen weer, altijd kwast weer.
Tenminste bij ons wel, maar hier was het prachtig weer.

En mijn muis is eentje met zo`n rood lampje.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 13-10-’06 00:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.