Opa's en omoe's

 
De ouders van mijn moeder met ons gezin en Oom Han de broer van mijn moeder links. Ik dacht eigenlijk dat ik hem al eens eerder geplaatst had, maar hij is nergens te vinden, dus het zal wel niet. Deze gelegenheidsfoto is genomen ter gelegenheid van hun veertig jarig huwelijk. Vorig jaar heb ik alle graven van familieleden eens opgezocht en foto's daarvan gemaakt, meer voor mijn eigen gemak omdat ik nooit weet wanneer ze geboren zijn en hoe lang ze geleefd hebben, zodoende heb ik ookhun grafsteen bij de hand. Omoe was een schat van een mens, maar had het soms zwaar te verduren met opa. Rekeningen schrijven had hij een hekel aan, dus als het geld op was moest zij hem weer even op zijn nummer zetten, hij was wagenmaker en had een eigen bedrijf, later overgenomen door Oom Han, die het voortzette als aannemer. Mijn opa was ook als één van de eersten in het bezit van een "stoomfiets" zoals hij het zelf noemde, een brommer of een lichte motor, ik weet het niet, maar soms kwam hij dan 's zondagsmiddags even aanwaaien als hij een rondje deed. Het zijn dus alleen maar goede herinneringen die ik aan deze opa en oma heb. 
Van de ouders (jammer, geen geboortedatum) van mijn vader zijn helemaal weinig foto's, die oma heb ik niet gekend, zij overleed toen ik één jaar was, ik ben wel naar haar vernoemd. Opa heb ik wel gekend, maar daar zat weinig reuk of smaak aan, een stugge man net als mijn vader. Wel waren zijn kerstbezoekjes altijd welkom, dan kregen wij een envelopje en de inhoud daarvan moest ook weer gelijk op ons spaarbankboekje. Ik had zodoende een flink spaarpotje toen we gingen trouwen en even later een huisje kregen, we hebben het in één avond opgemaakt bij fa.Joh.den Boer in Zierikzee, die hadden een topavond. Bankstel, bed, vloerbeddeking, gordijnen, noem het allemaal maar op, we konden het zo betalen.

Zo, nu weer genoeg teruggeblikt, morgen weer over tot de orde van de dag.

Update:

 

Deze vond ik nog. Links de familie van Felius met mijn vader als kind en zijn pasgeboren tweelingzusjes Kee en Marie. Oma toen nog in klederdracht. Rechts de familie Prince, een foto waar we altijd erg om moesten lachen omdat ze allemaal zo boos kijken, mijn moeder vond het een vreselijke foto.
Verder nog deze van de wagenmakerij.


Ria Dinsdag 03 Oktober 2006 at 10:58 am | | Standaard
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.