Mannen en jassenJoop heeft een jas waar hij zeer aan gehecht is, ik denk zo ongeveer twaalf jaar geleden gekocht. Hij ziet er al jaren niet meer uit en ieder jaar opnieuw probeerde ik het: "Joop, zou je niet eens een nieuwe jas....". Dan kreeg ik te horen dat deze nog prima was en dat hij echt nog geen nieuwe nodig had. Ik liet het dan maar zo, al had ik de laatste tijd liever niet dat hij hem aan deed als ik er naast moest lopen. Maar het wonder is geschied, vanmorgen stond er een aanbieding in de krant bij Perry Sport, precies wat hij zocht dacht ik, dus ik vertelde het zo tussen neus en lippen, "aanbieding Joop, €100.-- voordeliger (dat wil ook nog weleens helpen), misschien iets voor jou". Ik kreeg weinig reactie, tot ik aanstalten maakte om boodschappen te gaan doen. "Zal ik meegaan? Kunnen we misschien even voor die jas kijken". Dus wij naar Goes. Hij was er ook in het grijs, maar nee, het moest toch maar weer een rode worden en op mijn aandringen hield hij hem gelijk aan. Onderweg naar huis ontdekte hij steeds meer zakken (zakken schijnen ook erg belangrijk te zijn, hoe meer hoe beter) dus bij elke zak maakte mijn hart een sprongetje, "het gaat goed", dacht ik. Een verhaal apart is de capuchon, die werd bijgeleverd in een binnenzak, dus niet netjes opgerold in de kraag, dat bleek een minpuntje, want zo'n rol in je nek schijnt lekker warm te zijn, maar de winkeljufrouw zei dat dat bij deze ook kon. Onderweg in de auto was hij daar dus druk mee en daar ontdekte hij ook dat deze capuchon een soort buigzaam beugeltje in de bovenkant heeft, zodat het niet voor je ogen valt, dat was een dikke plus! Het overtuigende bewijs dat hij goedgekeurd is kwam toen we thuiskwamen, de nieuwe werd netjes aan de kapstok gehangen en de oude bleef in de plastic zak. 

Verder heeft hij ook nog nieuwe schoenen gekocht, ik durf het bijna niet te zeggen ...... Mephisto's......dat schijnt ook een soort verslaving te zijn.....


Ria Donderdag 17 November 2005 at 8:37 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.