Slingeren

Eindelijk honing geslingerd vandaag. Zes emmertjes vol was de opbrengst, morgen afromen en daarna weer in de potjes. Elly en Cor kwamen even kijken want die hadden ook nog nooit gezien hoe het eigenlijk allemaal in zijn werk gaat, het is bijna net zo gezellig als oliebollen bakken.

Vroeg gewandeld vanmorgen, eerst Janny gebeld maar die was al onderweg naar huis. De dierenarts gebeld of Simba nog prikken nodig had voor de reis naar Frankrijk, een hondsdolheidsprik moest ze hebben, daar zijn we gelijk maar even om gereden, ze heeft nu ook een heus paspoort. Dat bracht mij weer op de gedachte dat ik dat eigenlijk ook niet meer heb, ik heb wel een identiteitsbewijs, maar als ik het zo lees heb ik toch ook op zijn minst een toeristenkaart nodig, morgen maar even langs het gemeentehuis, identiteitsbewijs is toch volgend jaar verlopen, dus dan maar weer een paspoort. Wat een gedoe toch allemaal, al die regeltjes en papiertjes, niets voor mij. Dat moet dan natuurlijk ook allemaal weer mee en in een apart tasje. Gelukkig hebben we nu wel hetzelfde geld. Eigenlijk heb ik er best zin in, de weerberichten zijn goed, dat neemt niet weg dat ik alleen maar fleece dingen meeneem en mijn muts heb ik ook al opgezocht, geen overbodige luxe in de Spit als het fris is. We zien het wel, eerst nog maar de potjes vullen en de bijtjes bijvoeren, voorlopig zijn we nog niet weg.


Ria Donderdag 25 Augustus 2005 at 8:24 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.