Kruid en gevogelte


Eergisteren zag ik het hier, vandaag heb ik in de polder lopen zoeken of ik het ergens zag, niet gevonden. Vanmiddag doe ik een rondje door de tuin, staat het daar gewoon te bloeienIk heb al jaren een grote bos te staan, maar dat ziet er dan weer heel anders uit, een ander soort, of een gecultiveerde versie. Zo loop ik toch bijna dagelijks weer tegen nieuwe verrassingen aan in mijn tuintje.

Vanmorgen eindelijk weer eens een rondje kunnen doen, het was niet al te warm en ik ben een paar keer gestopt om Simba even uit te laten blazen, ze is tenslotte ook geen twintig meer.
Er zwaaide nog een mevrouw naar me in een rood autootje. Er zwaaien zo vaak mensen naar me, ik zwaai altijd maar terug, vaak herken ik ze niet of ik moet de auto kennen. Ik zet ook nooit mijn bril op als ik wandel, maar wie die mevrouw nou weer was.
Op het strand even pootje gebaad, het was er nog niet echt druk.

Vanmorgen waren we al vroeg wakker, er zat een merel vreselijk te kwetteren, of meer van die schelle kreten, als er gevaar dreigt voor hun jongen.
Mark had bijna niet kunnen slapen en Joop was er ook al om zes uur uit.
Het merelnest is leeg, de jongen zijn gisteren uitgevlogen denk ik, Joop vond er eentje in een teiltje afgewerkte olie, misschien was er ook wel eentje tussen het hout gevallen, niet te verwonderen dat moeder merel nogal te keer ging, hopelijk heeft ze nog wat grut over. Het was ook een beetje rare plek voor een nest.


Ria Dinsdag 28 Juni 2005 at 10:28 am | | Standaard
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.