Zus en zoFoto genomen in de zomer van 1957.
Ik was net elf en Janny zeventien.
We waren een weekje samen aan het kamperen in Renesse.
Eén van de weinige dingen die we ooit samen gedaan hebben.
Vandaag is ze alweer jarig.

Gefeliciteerd lieve zus van me.

Schiet mij ook maar lek, ik weet het niet....

Ik dacht met een gewone kraai te doen te hebben, maar toen ik thuisgekomen eens in mijn pas aangeschafte vogelboekje ging neuzen, kon ik hem niet eens vinden.
Kraaien hebben zwarte poten, deze heeft mooie gele en een gele snavel.
In een ander boekje lijkt hij wel op een Alpenkraai, maar die komt hier helemaal niet voor...
Maar morsdood is ie wel, zeker weten!

Zonnebaars

Vanmiddag bij "Het Groene Kikkertje" een nieuwe zonnebaars gehaald, een kleintje weer, maar als het goed is heeft ie genoeg te eten en groeit hij als kool. Hopelijk wordt hij niet al te gauw gevangen door een reiger.

Heerlijk gewandeld eerst en ik kijk weer mijn ogen uit, ik zou het zo graag allemaal kunnen benoemen, want hetzelfde wat ik met de vogels heb, heb ik ook met de bloemen, maar ik zal jullie er niet langer mee vermoeien, ik moet maar eens een goed boek zien te vinden en het dan ook allemaal nog eens weten te vinden, dat is juist het moeilijke.
Want wie denkt er nu aan een waterhoentje bij onderstaande foto, de snavel wel, nu ik zo het plaatje bekijk en de poten ook, maar ik zie geen wit en.... ach gossie, ik vind waterhoentjes zo lief..... want als ik ze zie zwemmen weet ik wèl dat het een waterhoentje is....

Ria Donderdag 14 April 2005 at 7:48 pm | ΒΆ | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.