02-11-2003/08-11-2003

zaterdag, november 08, 2003

 
Ik ga lekker even zeuren! Wat is er vreeeeeselijk veel voetbal op de TV tegenwoordig en als er geen voetbal is zijn het films! En nu hebben we ook sinds gisteren een DeeVeeDee! Dus nog meer films! Het gevolg is dat ik veel hier zit en naar mijn eigen onzinnige programmaatjes kijk, zoals Eigen Huis en Tuin en Robert ten Brink en vrouwen die zich laten opereren aan van alles en daar dan weer heel gelukkig (of niet) van worden, Shownieuws en RTL Boulevard vind ik ook altijd leuk. En sinds ik opgebiecht heb dat ik ook al naar Frans Bauer kijk, ben ik flink in aanzien gedaald. Kortom ik ben meer van de huis, tuin en liefde tv. Ik heb pijn in mijn armen, vooral de linker, dus het heeft niets met DE muis te maken, mijn lies doet pijn, dat was vooral vanmiddag bij het wandelen heel vervelend en verder doen al mijn botten zeer. Als ik opsta en naar de kamer loop, ben ik aan het eind van de gang pas weer een beetje goed overeind, dus Joop ziet het niet en die denkt dat ik gewoon heel de tijd zo rechtop loop. Lekker, lucht wel ff op, zielig ben ik hè ;)
 

Door: ria 11:42 PM
 

Vannacht hebben we weer een 
maansverduistering. Mocht je niet naar buiten kunnen dan kan je het hier volgen. Ik ga zeker kijken. Joop heeft nachtdienst met de taxi, dus ik zal ook wel niet vroeg in bed liggen. Het is nu nog helder, wel een beetje wazig, maar goed, de maan is duidelijk te zien en ik hoop dat dat zo blijft.
 

Door: ria 6:11 PM

vrijdag, november 07, 2003

 

Histeraevend ek mee Joke un stuitje 
zeeuws zitte tiepe, dat vonk eel leuk en toen docht ik bie mun eige, das messchien ok wel us leuk om op mun log te doen. Want julder dienke messchien wè dak aoltiet zo keurig ollangs preate, ma das toch echt gin wear ô. Ik bin en bluuve un Zeeuwse trut en deZeeuwse teale is echt de mooiste van oalemeale. En as je dan un poosje zô op zun zeeuws bezig bin eweest, dan is ut wè eel moeluk om over te scheakelen. En eihelluk ist ok eel leuk om te doen, int behin ist un bitje moeluk, ma as je émea op dreef bin dan ist hewoon un fluitje van un cent. Ik è vandeahe dus wi niks bezongders edea, un pear booschappen en un aantje hukuierd. Eihulluk mokkok es un keer mun reamen zeeme, die zie dr nie uut, ma kè hin zin ee, dus ik wachte ma rustig of tok es un keertje zin kriehe. Musschien pas tehen de kerst, dat zou wè mooi uutkomme, dan binne ze mit de kers in ieder geval schoan. Ik oope da iedereen 't un bitje behriept, ma aster vreagen binne dan oar ik dat wè ;)
 

Door: ria 7:57 PM

donderdag, november 06, 2003

 

Goed, speciaal voor Marlies en Gerda dit plaatje. En ook tegelijkertijd een beetje reklame voor Perry ;) Het is één van de weinige strandtenten die 's winters mogen blijven staan en deze winter Perry voor het eerst. Ik vind het altijd een mooie tent, loop er dagelijks langs, maar ga er weinig naar binnen. Daar moet ik maar niet aan beginnen, alhoewel van de winter na een lange wandeling een kopje soep.........dat moeten we maar eens in gedachten houden. Ik was er afgelopen voorjaar met Marlies en Gerda om te schuilen voor de regen, het was daar dat mijnrugzakje (het was toch tijd voor een nieuwe) in de fik vloog en Gerda dacht dat de openhaard aan was, omdat ze rook zag. Ze was al blij, want ze zag een mogelijkheid om haar natte bloesje te drogen, mooi niet dus. Wat hebben we gelachen!
 

Door: ria 11:01 PM
 


Zo heb ik dus vandaag grotendeels mijn dag doorgebracht. Beetje zonnen, beetje fotootjes maken......moet kunnen, denk ik dan. Nog wel een beetje geveegd en draadalg uit de vijver gevist, die is voor de rest prachtig helder, maar niet teveel in roeren dus. Joop is nog steeds iedere dag bij Bruno aan het klussen, dat vindt hij leuk om te doen, beetje afleiding buiten de deur.
 

Door: ria 4:23 PM

woensdag, november 05, 2003

 

Mijn rondjes eens in beeld gebracht. Op locatienet kan je heel makkelijk plattegrondjes tevoorschijn toveren. Bij het blauwe vierkantje wonen we. Als ik er zin in heb zoals vandaag, dan doe ik de rode route. Dat is ongeveer 10km. Meestal doe ik de blauwe, dat is een km of 7 en als ik weinig zin heb of het is slecht weer, dan doe ik een rondje dorp, dat is de groene. En dan zijn er nog een hele hoop variaties mogelijk natuurlijk. 
En onderweg zie ik dan zoals vandaag de meest schitterende dingen. Het was prachtig weer. Het leek wel voorjaar. Ik heb dus weer volop genoten. Op het strand was er bijna niemand meer te zien, lekker rustig. 
In de polder geniet ik van de mooie vergezichten, bomen in herfstkleuren, schitterend allemaal. Het enige wat je tegenkomt is af en toe een fietser en een enkele auto. De meeste Duitsers zijn naar huis, de rust is weergekeerd. Het land op de linker foto, het achterste gele gedeelte wordt camping. In het witte huis heel in de verte woont een kunstenaar, hij heeft welgeprotesteerd, maar het is niet gelukt de boel tegen te houden. De plannen zijn rond. Zijn huis ententoonstellingsruimte "Plus Min" staat inmiddels te koop.
 

Door: ria 4:20 PM

dinsdag, november 04, 2003

 
 vloeken, omdat het fout ging hopen, dat het goed komt weten, dat je moet wachten op het moment dat je verteld wordt het is gelukt waar is de vlag we gaan het vieren ik heb gewonnen dit is mijn dag!
 

Door: ria 11:52 PM
 
het gesneuvelde tentje, hier nog in tact en de eerste besneeuwde bergtop in zicht. de gids en de dragers ergens onderweg een prachtige zonsopkomst 
Vanmiddag voor Joop een serie foto's naar Pico Print gestuurd om af te laten drukken. Deze heeft hij met de video camera gemaakt, dus niet zo'n goede kwaliteit als die hij met zijn eigen camera maakte. Maar ik weet nu eindelijk waar ze staan en ik vind het wel leuk er eens een paar te laten zien. Er liggen er nog een stuk of 125 klaar om ingeplakt te worden, daar ga ik niet teveel in rommelen, anders is de volgorde kwijt en weet hij het helemaal niet meer. Maar als de foto's er zijn, die ik vandaag besteld heb, zal hij ze wel eens een keer in gaan plakken denk ik. De teksten "mag" ik er dan altijd bijzetten, omdat hij zo onduidelijk schrijft. Daar zijn we dan altijd wel een tijdje zoet mee......
 

Door: ria 6:42 PM
 

Kleine meisjes worden groot, zo ook Nicole. Afgelopen weekend vloog ze uit naar haar eigen kamer en zo te zien heeft ze alles al netjes op orde. Nicole gaat het helemaal maken, ze heeft al heel veel bezoekers op haar weblog en er wordt ook al over haar geschreven, dus Nicole, bij deze heel veel succes in je werk, ook al wil je graag verder en veranderen, gewoon zo doorgaan, het komt vanzelf op je pad. En natuurlijk een hele fijne tijd in je nieuwe kamer!!!!
 

Door: ria 3:08 PM

maandag, november 03, 2003

 
Downer heeft een spelletje gemaakt, waarin ik ook een rolletje speel ;) Het doet me denken aan het verjaarskado van Emmepem :))
 

Door: ria 7:26 PM
 
Vanmorgen al op tijd opgestaan, Joop had een ritje naar Schiphol, dit keer niet met de limo, maar met de gewone Yellow Cab. Hij heeft best weer veel ritjes de laatste week. Iedere keer een paar uurtjes achter elkaar. Ik heb lekker gewandeld, het waaide wel hard, maar de zon scheen heerlijk. Lekker uitgewaaid na de saaie regenachtige zondag. Gisteren had ik trouwens nog iets raars. Ik was een klein stukje de polder ingelopen, toen er een auto aankwam, de meneer achter het stuur lachte vriendelijk naar me, dus ik lachte vriendelijk terug. Toen hij eenmaal voorbij was en ik even achterom keek, kwam hij achteruit terugrijden......schrik!!!!!! Ik gelijk Simba aangelijnd en stevig de pas erin gezet, toen ik weer achter me keek reed hij gelukkig weer verder. Vreeeemde mensen zijn er toch! Maar ik laat me hierdoor niet van de wijs brengen hoor. Ik heb vandaag weer naar iedereen vriendelijk gelachen en zelfs gezwaaid ;) Verder vanmiddag geprobeerd mijn laadjes hier op te ruimen, niet veel opgeschoten. Ik kan niets weggooien. Veel van wat erin ligt is nog uit mijn winkeltje, naalden, elastiek, spelden, klosjes garen, ik gebruik het bijna nooit, maar soms is het wel eens handig. Toch heb ik het voor elkaar gekregen! Eéntje is leeg! Daar kan ik nu mijn tubetjes en schoteltjes weer in kwijt, lekker bij de hand, zodat ik het zo kan pakken. Aquarelblocs liggen hier ook, bureau opgeruimd. Niets staat mij nu nog in de weg om hier te gaan schilderen. Nu nog beginnen. Morgen misschien?? Lekker zuurkoolstampotgegeten vanavond. Niet Joop zijn lievelingskost, op de worst na dan, maar ik vind het heerlijk.
 

Door: ria 5:44 PM

zondag, november 02, 2003

 

Dit is de webcam op de boulevard van Vlissingen. En omdat het hier zo grauw en grijs is ben ik vanmiddag maar eens een beetje op vakantie geweest. Leuke site!!! Allemaal webcams over de hele wereld. Ze doen het niet allemaal en soms duurt het even, maar ik ben er een tijd zoet mee geweest. Ik ben in New York geweest en op Isla Margarita en nog een paar plaatsen. Leuk om overal eens te kijken.
 

Door: ria 4:35 PM
 
Kijk nu toch eens wat een prachtig half maantje en zo'n strakke heldere nachtlucht erboven. Ik weet het is morgen weer anders, maar nu is het perfect. Vanavond gezellig met Joke en Wim een pizzaatje gegeten en thuis nagetafeld. De muts paste prima, de kleur stond prachtig, hij heeft hem gelijk in zijn zak gestoken!! En nu is het al laat, maar kon niet laten even nog overal te gluren ;) Welterusten!!
 

Door: ria 2:19 AM
Ria Zondag 02 November 2003 at 6:03 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.