24-08-2003/30-08-2003

zaterdag, augustus 30, 2003

 
Mark zijn ouders zijn ook weer even over uit Portugal. Ik kreeg vanmorgen een heerlijke fles Portugese wijn 5 liter, dus daar moet ik een paar dagen mee vooruit kunnen. Silvia is vanavond ook gekomen, morgen moet haar haar gedaan worden, ze is maar alleen, dus morgen gelijk weer terug, met hout voor de kachel. Ze is nu even bij Miriam op visite, of misschien zijn ze wel naar de kroeg, je weet het nooit met de dames. Van wie zouden ze dat nu toch hebben! Of jong geleerd oud gedaan? Ach, als ze maar gezond zijn en plezier hebben......
 

Door: ria 11:49 PM
 
Zo, de laatste honing is ook eindelijk geslingerd, nog een ruime emmer vol. De mensen die in de caravan zitten wilden dat allemaal wel eens van dichtbij bekijken, ze hadden ook al een paar potjes gekocht. Het is ook niet iets wat je iedere dag ziet natuurlijk. Wel leuk om alles een beetje te vertellen, ze waren vol belangstelling. Op de terugweg in Zonnemaire nog pruimen gehaald bij Martin van Leersum. Er zijn weer volop Reine Victorias, twee kilo meegenomen en lekkere appeltjes, zo uit de boomgaard. En ze verkopen ook paling uit de Grevelingen. Vers, maar ook gerookt, die heb ik ook eens meegenomen, straks eens proeven :)
 

Door: ria 4:57 PM
 
        
 Vanmiddag moest Joop even bij de bijen zijn in Zonnemaire, dus ben ik maar eens meegereden en heb een paar foto's gemaakt op de biologische kwekerij van Dieneke Klompe. Prachtig hè! Zo'n paradijsje midden in de polder.
 

Door: ria 3:37 PM

vrijdag, augustus 29, 2003

 
Vanmorgen stond er een heel leuk stukje in de krant over Dieneke Klompe. Ik overal gezocht, want er is wel een website van Ons Eiland, maar mooi dat je dat stukje daar dan weer niet terug kunt vinden. Grrrrrrrr. (Dus moest ik het scannen, maar met lettertjes is het toch weer anders en komt het in Acrobat. Nou, nou, dat was weer een heel gezoek, want in Adobe kan ik het dan weer niet vinden, dit geheel terzijde, maar misschien heeft iemand nog tips). Maar goed ik heb het weer voor elkaar en het is nog leesbaar ook, zelfs voor mij. Leuk!!! Daar staan ook twee bijenkasten van ons en ze verkoopt ook de honing. En het is er prachtig!!! Zo leuk als ze dat allemaal doet, maar wat een hoop werk ook. Petje af hoor!! Ze kan er nu al niet meer klanten bij hebben. Ik ben al zo lang van plan eens een paar foto's bij haar te gaan maken. Bij de eerstvolgende mooie dag ga ik het doen, anders is de zomer voorbij. Van haar had ik ook de tomaten voor de soep gekregen :) Haar man heeft een hoveniersbedrijf, die heeft bij ons de vijver aangelegd. Moelker Hoveniers, hij heeft geen website
 

Door: ria 7:41 PM
 


Prachtige luchten vandaag, behoorlijke buien ook. Het is weer regenjassenweer. En druk dat het overal nog is. Ik heb zelfs nog mensen in de caravan. Ik dacht dat het volgende week wel een eind afgelopen zou zijn, maar zo te zien maken de Duitsers nog weinig aanstalten om naar huis te gaan. Joop heeft een drukke taxidag vandaag, vanmorgenvroeg had hij al een rit naar Rotterdam en nu is hij ook aan het rijden. Ik verveel me een beetje veel. Wat heb ik eigenlijk vorige winter allemaal gedaan? Heb ook nergens zin in, het zal wel aan mij liggen en de maan, of zo. Het is ook nog geen winter. Pfffffff, wat een gezeur weer. Op de linkse foto zie je de Muralt muurtjes op de dijk, daar willen ze nu ook al monumenten van maken, het zou vreemd zijn als ze ze weg zouden halen, maar om er nu weer een monumentenstempel op te drukken.
 

Door: ria 5:31 PM

donderdag, augustus 28, 2003

 
Het is frisssss ineens, geen weer om lekker buiten te zitten, ik ben zelfs al nat geregend vanmiddag. Heerlijk! Sokken aan! Vanmorgen zijn ze nog van Deurloo geweest om de goot te repareren. Vreemd als je een andere installateur daarvoor moet laten komen, maar Joop heeft het gereedschap er niet meer voor en de lekke goot moest nog wel even gerepareerd worden voordat het gaat regenen. Ik ben een tijd met onderstaand stukje bezig geweest, fotootjes scannen en een beetje linken zoeken. Verder heb ik mijn spelletje weer eens opgezocht.
 

Door: ria 6:56 PM

De auto's op een rijtje:
 De eerste een "echte" Trabant gekocht in febr.1969, prachtig turquoise blauw. Tweede een NSU Prinz gekocht in febr. 1970. Donkergrijs. Derde een Riley, lijkt op de Wolsley, Engelse bak, waar we een speciaal vaatje olie voor in de schuur hadden. Van de kop heb ik nog jaren een asbakje gehad. Fel blauw was ie. Linkje dank zij Wezli :) Hierna hebben we een tijdje ieder een brommertje gehad, Mobylettes, geen geld voor een auto. Vierde was een Simca 1100 overgenomen van mijn pa, die een nieuwe Golf kocht. Vijfde was een Opel Kadet, die het zonder olie niet meer deed. Zesde was de Peugeot 404 superauto die we veel te vroeg weggedaan hebben. Zevende, de veels te dure Citroen CX vlug weggedaan voor de Achtste, de Mitsubishi Galant, waar we jaren plezier van hebben gehad zonder kosten, superauto! Negende was de Honda Accord, ook weer eentje waar we ontzettend veel plezier van gehad hebben en jaren in gereden. Intussen had ik ook mijn rijbewijs gehaald en af en toe mocht ik dan de Golf van mijn pa gebruiken, die heb ik later van hem gekregen, omdat hij zelf niet meer kon rijden en met dat autootje heb ik zoveel beleefd, zoveel afgecrossed, dat ik er, toen hij het na 23 jaar trouwe dienst begaf, geen afstand van kon doen, hij staat nog steeds in de tuin......... Daarna lease auto's voor Joop van het bedrijf waar hij voor werkte en na de Golf de knalgele Fiat Seiciento Sport voor mij, waar we nu nog steeds in rijden.
 

Door: ria 12:40 PM

woensdag, augustus 27, 2003

 
Niet veel gedaan vandaag. Vanmiddag gewandeld samen met Joop, kilometertje of tien. Hij moet trainen voor Nepal en ik doe af en toe mee. Niet als hij hard gaat lopen, want dat kan ik niet. Maar wandelen wel en op het eind lekker bramen gesmikkeld achter de dijk, ze beginnen weer te rijpen. Heerlijk! En de honing gaat met potten tegelijk de deur uit, loopt lekker.
 

Door: ria 9:16 PM

Bij deze dan eens een verhaaltje over ons botenleven en de bijbehorende boten. De eerste kochten we van Ruud, de broer van Joop. Het was een Blauwe Vogel, lijkt op een 16 kwadraat, maar dan met een torentuig. Er zat een losse kap bij zodat we er ook op konden slapen. "Edo" heette die. We woonden toen in Zierikzee, en hadden een ligplaats in Scharendijke, maar we haalden hem ook vaak naar Zierikzee, zodat we op de Oosterschelde konden zeilen. Die hebben we een paar jaar gehad, geen idee hoe lang, ik denk een jaar of twee, toen we een kimkieler kochten, iets meer ruimte en een kajuit, wat een luxe. Dat was de Vorenomme. Een polyester boot de eerste was van hout. We hadden intussen een ligplaats in Brouwershaven, in de oude jachthaven, midden in het stadje. 
We gingen dan vaak in het weekend naar de boot, de Grevelingen op. In die periode zijn we ook verhuisd van Zierikzee naar Spijkenisse. Joop had jaren avondstudie gedaan en een opleiding voor leraar gevolgd. Hij kon aan de slag op de technische school daar "de Oude Maas".We vonden ook dat we daar dan maar moesten gaan wonen. Een verkeerde beslissing (of niet, je weet het nooit), want we hebben het er maar anderhalf jaar uitgehouden. In die anderhalf jaar hebben we nog wel zelf een boot afgebouwd. Een casco gekocht van eenGrundel een stalen platbodem (die van ons was 6.80mtr) en het houtwerk allemaal zelf gedaan. Joop voor het merendeel natuurlijk, maar ik deed het schilderwerk. Dat was "de Grote Beer". Joop heeft zelfs nog een beertje uit hout gebeeldhouwd. Ik heb daar jammer genoeg helemaal geen foto's van. Die anderhalf jaar zijn als een roes aan me voorbijgegaan. Ik weet er bijna niets meer van en foto's heb ik dus ook niet, alleen een paar schoolfoto's van die meiden. In 1976 naar Scharendijke verhuisd, waar mijn ouders ook woonden, terug naar Schouwen. Ligplaats van de boot intussen weer in Scharendijke en steeds minder varen......want ons huis moest verbouwd worden, vooral in de vakanties werd daaraan gewerkt. 
Daar was ook geld voor nodig, dus de Grundel verkocht en Joop een Laser voor zichzelf gekocht en de meiden, die intussen ook de smaak van het zeilen te pakken hadden een Optimist. En ik een winkeltje :) En omdat we ook nog wel eens iets meer wilden zien dan water zijn we ook wel eens <-----zo naar Zuid Frankrijk gereden. We hebben nu geen boot meer, ook geen caravan, ja wel in de tuin, maar niet om mee op stap te gaan. En nu ik die Peugeot zo zie, denk ik dat de auto's ook eens een beurt krijgen, ook wel leuk, want we hebben er nogal wat gehad in die jaren.

Door: ria 2:02 PM

dinsdag, augustus 26, 2003

 
Joop ging vanmorgen al vroeg weg, naar Zonnemaire, waar ook nog twee bijenkasten staan. Een volk uitroeien (was heel agressief, boehoehoehoe) en een volk uit een korf is een kast doen. Ik had al gevraagd of daar geen honing meer was dan, maar volgens hem niet, tenminste niet genoeg om te slingeren. Alles was netjes schoon. Komt ie vanmorgen terug met nog allemaal hele volle raten :( kunnen we weer overnieuw beginnen. De potjes waren op, de etiketten ook, maar goed, die moeten dus ook nog geslingerd worden en in potjes gedaan. Eer dat allemaal weer eens verkocht is. We doen het wel in een extra potje, want de potjes en etiketten moeten toch ook weer gekocht worden en nieuwe ramen gemaakt enzo. De imker waar Joop het van geleerd heeft zegt altijd, "je verdient er niet veel aan, je houdt er hoogstens een winterjas aan over". Die heb ik vanmiddag dus maar gekocht :))
 

Door: ria 7:36 PM
 

Ik weet eigenlijk niet meer waarom, maar ik moest vanmiddag even in Zierikzee zijn ;) gewoon ff gluren overal. Moest een nieuwe winterjas hebben, dus ik dacht, ik ga eens neuzen of er al iets leuks is. Eerst in twee winkels gekeken, was niks, allemaal korte jacks, daar had ik geen zin in, dan heb je nog altijd kouwe benen. Bij de derde hing er één leukerd, gepast, stond ook leuk, hij zat heerlijk, of ie voor me gemaakt was, de kleur was prachtig, beetje weerschijnbruin, tja wat moet je dan, wachten tot er nog iets leukerders voorbij komt, of altijd spijt hebben dat je deze niet genomen hebt. Ik heb hem maar genomen. Koud zal ik het er in ieder geval niet in hebben, deze voering zit erin. Ik ben er weer blij mee en als het goed is kan ik weer een jaar of drie vooruit nu, zolang doe ik er altijd wel mee. Al krijg ik het nu al warm als ik er naar kijk.
 

Door: ria 7:08 PM

maandag, augustus 25, 2003

 
 buiten leven, buiten wonen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat het leek een zomer zonder eind wat heb ik genoten van al dat mooie, al die pracht die de natuur te bieden had nooit zo intens als afgelopen maanden heb ik de natuur beleefd zaaien, oogsten, rupsen, vlinders al dat moois, waar ik nu alle tijd voor had
 

Door: ria 11:12 PM
 

Vorig week had ik een hele bak met van die overheerlijke vleestomaten gekregen, wel met plekjes eraan en groene uiteinden, maar echt joekels zaten ertussen. Daar heb ik vanmiddag soep van gekookt. Een hele grote pan vol. Een kilo balletjes gedraaid en nu moet het nog in porties in de vriezer. Wel een heel werk hoor. Vanmorgen al begonnen om de rest van de honing in de potjes te doen en de etiketten erop, dat is nu ook allemaal klaar. Zodoende heb ik bijna heel de dag in de keuken gestaan. Af en toe ff buiten een shagje roken en weer verder. We hebben dus soep gegeten, dat had ik genoeg, met een stokbroodje erbij.
 

Door: ria 6:33 PM

zondag, augustus 24, 2003

 
Gisteravond zijn we eens samen naar de kroeg gelopen. Ik had thuis al een paar wijntjes op en het was gezellig in Salud. Leuk zitten kletsen met een paar dorpsgenoten, dus het was zo één uur, toen thuis nog een afzakkertje en vanmorgen zodoende een beetje duf wakker geworden. Veel bakjes koffie en lekkere verse croissantjes van de camping zorgden ervoor dat ik weer een beetje mens werd. Daarna een lange wandeling gemaakt, heerlijk!!! Maar wat een zootje overal!!! Vooral bij de duinovergangen. Overal kapotte tuinstoelen, rommel, glasscherven, blikken, flessen, papier, niet te geloven, ik kan daar met mijn petje niet bij. Het zal wel werk van jongeren zijn, maar dan nog, asociaal hoor. Thuisgekomen nog maar een potje thee gedronken en daarna op naar de rondvaart. Het was heel gezellig. Een heerlijk koud buffetje en lekker gevaren. Ook nog een oude klasgenoot van de ULO tegengekomen, hij kende mij niet meer :S, de naam zei hem nog wel iets, hoe is het mogelijk hè, ik ben toch niets veranderd?
 

Door: ria 9:59 PM
Ria Zondag 24 Augustus 2003 at 4:11 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.