08-06-2003/14-06-2003

zaterdag, juni 14, 2003

 
Wat was het laat afgelopen nacht. Joop was pas om een uur of half drie thuis, ik was opgebleven. We hebben samen nog wat gedronken en toen naar bed. Toen bleek dat de buurtjes ook nog een feestje hadden. Die zijn echt heel de nacht doorgegaan. Geen harde muziek of zo, maar het is dan toch rumoerig. En toen het eenmaal ochtend werd, gingen ze ook weer wel muziek draaien en motoren starten om een uur of negen. Ik had nog graag een uurtje doorgeslapen, maar ja, moet kunnen af en toe. Joop ging daarna timmeren in zijn hok, dus dat zullen zij wel weer niet leuk gevonden hebben. En nu is het echt volle maan. Het is nog hardstikke licht buiten. Een van die zomeravonden waarop het eigenlijk niet echt donker wordt. Heerlijk.
 

Door: ria 10:33 PM
 


Vandaag had Cor (onze schoonzoon en degene van de nieuwe link) een afspraak hier in de buurt. Sil en de kinderen kwamen mee, maar Sil ging gelijk bij een vriendin langs die jarig was, dat was ik ff vergeten. Ik heb haar zodoende maar kort gezien, maar we zijn nog wel even gezellig uit eten geweest in de Surf Inn. Cor kan nu eenmaal niet hier geweest zijn zonder de spare ribs van daar gegeten te hebben. De jongen op de foto is Serge, de eigenaar van de Surf Inn. Het was heel gezellig en leuk om de kindertjes weer ff te zien. Ik heb natuurlijk ook nog een paar fotoos gemaakt, maar jammer genoeg waren de batterijen halfverwege leeg.   


 


Door: ria 9:55 PM
 Dit maakte mijn dag meer dan goed. Van Blöf word je ook niet echt vrolijk, maar de omgeving was perfect. Een prachtige zonsondergang, waarvan ik de rest morgen zal laten zien en mijn hondje. Een heerlijke wandeling zo op de late avond.
 

Door: ria 12:39 AM

vrijdag, juni 13, 2003

 
Werkt wel hier, dus ligt het aan het toetsenbord. Dit maakt lawaai, niet van die lekkere geruisloze toetsen. Nou ff vertellen van vandaag verder. Ik ben begonnen met het hars van het huis te krabben, het meeste is weg. Vanmiddag kwasten gekocht en begonnen. Het eerste stuk van de boeiborden is al gedaan. Wow wat knapt het er weer van op. Maar wat een klus heb ik weer voor de boeg. Als het zulk weer blijft vind ik het heerlijk om te doen. De twee keer dat ik het gedaan heb was Joop op vakantie. De eerste keer was hij naar Nepal, de laatste keer naar Nieuw Guinea, hij heeft dus nog nooit gezien dat ik druk aan het schilderen was. Ik vind nu wel dat hij een beetje kan helpen, maar als hij zoals vandaag zich niet lekker voelt, begin ik daar maar niet over. Hij heeft wel het gras gemaaid en is ook nog bezig reizen te verkopen. Die moer die hij een paar dagen geleden opgehaald heeft is al dood. Heeft ie ook weer iets verkeerds mee gedaan. Of tenminste niet goed gezien dat er wel degelijk een moer in een volk zat. Hij is best slordig af en toe, laat ook teveel dingen op zijn beloop. De goot lekt al jaren, ik steeds maar roepen dat ie die moet repareren, nu is wel het hout al aan het rotten daar. Dan denk ik ik kan toch niet alles doen of regelen. Soms word ik er best wel moedeloos van. Maar jaaaaaaa, we zijn er nog, wat loop ik weer te zeuren. En dan komt Miriam weer over de schutting van "mam, jij had toch zo'n leuk blauw vaasje?", ja ik heb een leuk blauw vaasje. Nu blijkt dat ze ineens ook twee leuke blauwe vaasjes heeft en daar mijn blauwe vaasje bij wil hebben. Mooi niet dus, als ik dood ben is het voor haar. Grrrrrrrrr. Soms denk ik wel eens wat zou het makkelijk zijn als ik er morgen niet meer was. Dan heeft Miriam al mijn leuke spulletjes, ik hoef geen perfecte oma meer te zijn en Joop redt zich wel, dat zegt hij tenminste altijd. Wat doe ik hier eigenlijk nog!! Tegenstrijdig hè, eerst zeg ik "we zijn er nog" en ff later "wat doe ik hier eigenlijk nog". Ik ben geloof ik een beetje de kluts kwijt, ik kan er ook niet tegen als dingen het ineens niet meer doen. Ik ben gewoon een trut!!
 

Door: ria 7:07 PM
 
Ik heb het weer even gehad met alles. Dip is dubbel en dwars terug. Joop voelt zich niet lekker, loopt te klagen dat ie moe is. Vanmorgen ook hoofdpijn en vanavond smaakte de pizza niet als anders, dat kwam ook omdat er andere kaas op zat, maar volgens mij had hij die al meer gehad. Ik vertrouw het niks. Ben bang. Nu is hij ook nog taxi gaan rijden. Ik zit nu ook weer in de garage omdat mijn pc vreemde geluiden maakte, hoge pieptonen. Weer het toetsenbord? (Barf wacht nog maar even hoor met zo'n ding aan te schaffen). Nu wil het toeval dat degene waar Joop taxi voor rijdt vroeger onze pc leverancier was en die pc die ik heb was een van de laatste die hij leverde voor hij er mee stopte. Hij dacht ook dat het misschien door het toetsenbord kwam, Joop belde net. Nu ga ik even proberen of deze handel op die van mij past. Wat een toestand ik word er helemaal depressief van. En ik wilde nog wel richting blöf lopen :(
 

Door: ria 6:27 PM
 
Vanavond Blöf op de Brouwersdam. Als de wind een beetje meezit kunnen we hier meegenieten. Als dat niet zo is ga ik gewoon een stukje lopen. Wil er natuurlijk wel wat van meekrijgen. Het is ter ere hiervan. Hopelijk blijft het weer zo, het is prachtig hier.
 

Door: ria 10:19 AM

donderdag, juni 12, 2003

 
Zoals elke avond zit ik weer aan mijn wijntje, heel gezellig en lekker. Peukje erbij en mijn avond is goed. Daarom wil ik even deze link doorgeven. Ik ben ervan overtuigd dat alles waarvan je geniet goed is. Ook al staahet dan aangeschreven als ongezond. Ik geniet van ieder shagje dat ik rook. Vaak een moment van rust. De meeste wijn is lekker, ook goedkope, gewoon zoeken wat het beste bij je smaak past, of bepaalde gelegenheden. Het gaat er niet om of het duur is, meestal zijn het de omstandigheden en de mensen die maken dat de wijn goed smaakt.
 

Door: ria 11:47 PM
 
Zooo dat was een heel werk al die foto's. Ben ik altijd een poosje zoet mee. Maar wel heel leuk om te doen. Vandaag begonnen met het schilderwerk. Alles bij elkaar gezocht en gekeken of de verf die we van vorige keer over hadden nog goed was. Zo te zien is er niks mis mee. Het is best nog veel, dus die maak ik dan eerst maar op. Eerst moet alle hars eraf gekrabt worden en het hout schoongemaakt met water met ammonia. Ik heb het achterste stuk gedaan nu. Toen ik kwasten wilde gaan halen was de schilder gesloten. Pech! Morgen verder. Nog lekker een eindje gewandeld en daarna met de foto's begonnen. Nu had ik toch weer iets geks. De batterijen van het ontvangertje van de muis waren leeg, dus ik had ze vernieuwd. Ik vond het raar dat het lichtje groen was, ik dacht dat het altijd rood was, maar ik kon me vergissen en ging weer verder. Ineens begon alles te knetteren, dat ging niet goed, ........de rook kwam eruit.......Nu denkt Joop dat ik de batterijen er verkeerd om ingedaan heb. Maar ja, toen zat ik dus zonder. Normaal had ik wel even naar Zierikzee gereden, maar die grote taxi stond voor de deur, omdat Joop morgenochtend moet rijden. Mooi dat ik daar niet inkruip, dus hij mocht het opknappen. Hij naar de Lidl waar ze natuurlijk om een bon vroegen die hij niet had. Geen bon, geen ander toetsenbord. Want we zeggen natuurlijk niet dat ik iets fout gedaan heb, hij deed het gewoon niet meer. Al met al is het toch nog goedgekomen en heeft hij een nieuwe meegekregen. Gelukkig maar. Ik zal in het vervolg wel heel goed kijken of de plusjes en de minnetjes aan de goede kant zitten. Stom he.
 

Door: ria 9:47 PM
 
Op hetzelfde rolletje stonden ook de kleinkinderen, daar heb ik van de keer eens bijtjes van gemaakt ;)
 

Door: ria 9:04 PM
 
De rest van de foto's van de dames Neeltje Jans, die ik op een mosselhoopje gooi.

 
 

Door: ria 7:22 PM

woensdag, juni 11, 2003

 
Niet veel gedaan eigenlijk vandaag. Het waaide hard, het was niet lekker om buiten te zitten. Wel lekker gewandeld. Ik heb bij de overbuuv een olijfboompje besteld voor mijn bon :)) Ze hadden er nog eentje te staan, maar die was al verkocht, daar moesten ze er ook nog eentje bijbestellen, dus dat ging in één moeite. Vrijdag zijn ze er als het goed is. Voor de rest veel hier gezeten. Beetje prutsen met de fotoos. Joop had nog een taxiritje, dat halfverwege niet doorging, dus die kwam hier even draaien. Dat was even een grote gele auto, Simba wist niet wat ze zag, daar kan die van ons wel twee keer uit ;)
 

Door: ria 8:56 PM
 


Goh, zei iemand laatst, ik denk dat dit vroeger een smederij geweest is (nee, we noemen geen namen) en met dat het gezegd werd, zeiden de letters op de gevel hetzelfde, "de Smidse" staat er boven hamer en aambeeld. Ik vond het wel een fotootje waard, dus heb ik vanmiddag de camera weer eens meegenomen :)))
 

Door: ria 7:16 PM
 
Hier kan je alles lezen over de teelt van hangcultuurmosselen. 
 

Door: ria 12:26 PM

dinsdag, juni 10, 2003

 
wat jammer dat de comments dingetjes ff niet tellen, zal wel weer een storing ergens zijn, dus gewoon aanklikken ook al staat er nul of denk je dat er niks bijgekomen is :(
 

Door: ria 10:22 PM
 
Jammer dat ik er geen foto van gemaakt heb, maar dit moet ik ook nog even vertellen. We liepen terug naar de parkeerplaats over een paadje waar ik dus ook nooit kom. Ze hadden daar een bord gezien over hondepoep, ik weet niet meer wat erop stond. Toen we daar liepen, zag ik ineens een bekend gezicht, dus ik mijn hand opsteken en heeeeeeee haalloooooooo roepen. Bleek dat het een oud werknemer van ons was, die dat bord in zijn tuin had. Grote hillariteit, we hebben dubbel gelegen. Zij maar roepen dat ze helemaal uit Amsterdam waren gekomen om mij dat bord te laten zien. Kees Jan had ook visite, dus daar lag ook iedereen plat.
 

Door: ria 8:41 PM

Marlies kan heel goed eten. Je hoeft niet bang te zijn dat je iets overhoudt als zij in de buurt is. Alle schaaltjes worden keurig geledigd. Vooral groenvoer is ze gek op ;)
 

Door: ria 8:32 PM

Joop kan altijd leuke verhalen over zijn reizen vertellen. Nieuwe luisterende oren zijn altijd leuk. Gerda was vooral geïntresseerd in de peniskokers die hij liet zien en of hij hem maar even aan wilde trekken. Alleen wij weten of hij het gedaan heeft :P
 

Door: ria 8:24 PM
 

Hier vertelt Marlies aan de hand van een voorbeeld wat er precies met haar heup is gebeurd.
 

Door: ria 8:13 PM
 
Tja en nu is het weer voorbij met de pret. De lakens zijn alweer schoon, klaar voor de volgende logees. Joop is even heen en weer naar Maarn, om een moer op te halen, dus ik ben weer alleen. Ik ga zo maar eens een rondje wandelen. Simba is in het weekend loops geworden, dus die kan wel wat afleiding gebruiken. Daarna eens bij de overbuuv kijken. Ik heb een bon gekregen van Marlies en Gerda, dus ik kan een paar leuke plantjes uit gaan zoeken :))
 

Door: ria 2:46 PM


Gerda en Marlies zijn weer vertrokken. We hebben een paar fantastische dagen gehad, met een hoop lol. Ze hadden gistermogen hun bed al opgeruimd en de lakens in de was gegooid, maar in de loop van de dag besloten ze om toch nog maar een nachtje te blijven. Marlies was ongerust dat Joop misschien al de lakens in de wasmachine had gedaan intussen, maar ik zei dat ze daar niet over in hoefde te zitten. Joop doet nl. nooit de was. Gelukkig maar :) 


Gistermorgen eerst lekker verse broodjes gehaald op de camping om de hoek. Daarna zijn we afgereisd naar de Neeltje Jans. Gerda had haar vroeger al eens "van onderen" bekeken en wilde dat nu weer doen. Nu blijkt dat dat niet meer gaat zonder dat je daar een heel pretpark bij krijgt, met een entreeprijs van € 12.50, daar hadden we natuurlijk geen zin in, we zagen Marlies nog niet van de waterglijbaan gaan met haar krukken. We hebben ons beklag gedaan en gevraagd of dat niet anders kon, voor minder geld en dan alleen die pijler bekijken, maar dat ging niet. Zodoende hadden we ook geen muntje om weer van de parkeerplaats te komen, want die krijg je bij je kaartje. Gelukkig zat er een hele "vriendelijke" zeeuw achter de balie en kregen we "zomaar" een muntje. We hebben nog een Zwitser gevraagd om een foto van ons drietjes te maken. Hij heeft dat ook gedaan, maar die is mislukt. Jammer. .

Daarna zijn we richting Zeelandbrug gereden. Gelukkig ging hij open, tot groot genoegen van Gerda, zodat we lekker even over de reling konden hangen en van de frisse Zeeuwse lucht genieten. Toen richting Zierikzee. Ik heb het ook eens van een andere kant bekeken. Geparkeerd op een plaats waar ik het nooit doe, langs de haven gewandeld en in de straatjes de geveltjes bekeken. 
Bij de vroegere vismarkt moesten we ineens wel heel erg aan Gillis denken. Met gevaar voor eigen Neeltje Jans ben ik toen over een hek geklommen en heb een foto van de spreuk gemaakt. Mijn benen waren net iets te kort, waardoor het een hele toer was. Gelukkig liep het goed af. Bij Concordia op het terras hebben Marlies en ik lekker mosseltjes gegeten en Gerda een broodje met paling en zalm, ze lust geen mossels. Ze heeft het wel geprobeerd, we hadden een extra lekkere voor haar uitgezocht, maar die kwam er met de zelfde vaart weer uit. 

Toen we dat op hadden hebben we nog een kijkje in hetMaritiem museum genomen, dat zit in een oude gevangenis en dat is eigenlijk veel leuker dan dat hele scheepvaartgebeuren. Daar hebben we dan ook een hele tijd rondgehangen en achter alle deurtjes en luikjes gekeken en onze hoofden door luikjes gestoken. Ook nog even in het tuintje gezeten en toen weer richting huis. Thuisgekomen lekker gebarbequed met een speciaal wijntje van Joop, waar ik anders nooit aan mag komen. We hebben wel even naar de mooie Riedel glazen gekeken die hij ooit eens meegebracht heeft van vakantie, maar er maar niet uit gedronken. Ik heb er maar twee van, voor speciale gelegenheden, veel te bang dat ik ze breek. De rest van de avond lekker buiten bij het potkacheltje gezeten. Joop verhalen vertellen over zijn reizen en nog maar een paar flessen opengetrokken. Het was fantastisch meiden. Ik heb genoten, bedankt voor alles.
 
 
 

Door: ria 12:06 PM

zondag, juni 08, 2003

 


Wat duurde het lang gisteravond eer de dames er waren. Ik maar op het bruggetje zitten voor het caravan bord en maar wachten en wachten....... Tot overmaat van ramp viel toen de stroom uit, zodat het hek niet meer werkte, moesten we het op handbediening zetten, gelukkig hadden we dat net voor elkaar toen Gerda en Marlies aankwamen. Het was denk ik een uur of half elf. De kennismaking verliep of we elkaar al jaren kenden, heel leuk. Wij hadden intussen het potkacheltje al warm gestookt en daar zijn we toen lekker bij gaan zitten kletsen, met een wijntje erbij. Miriam en Mark kwamen ook nog even langs want het was overal nog steeds pikdonker. Die storing heeft wel een paar uur geduurd. We moesten zodoende met de zaklantaarn naar de wc. Toen was half drie eer we er erg in hadden. Vanmorgen, toen Joop al was gaan trainen, koffie gedronken en ontbeten en daarna gedouched, met z'n allen onder de buitendouche, die zichtbaar is op de foto waar Gerda in de groene stoel zit. Het was een hele belevenis voor haar. Daarna zijn we gaan wandelen. Marlies was haar krukken vergeten, maar gelukkig hebben wij ook een paar staan voor als Joop jicht heeft. Lekker op het gemak, de ronde die ik ook vaak doe gelopen. Marlies hield het goed vol ook al moest ze de nodige trappen nemen, ik vond het soms best wel eng en hopelijk heeft ze niet teveel van zichzelf gevergd. Ik had mijn telefoon meegenomen, zodat we altijd Joop konden bellen als ze het niet meer zou redden. Op het strand zijn we kleddernat geregend. We hadden geen van drieën geld meegenomen (beetje dom), maar we wilden toch even in de strandtent wat drinken, dus Joop gebeld of hij even geld kon brengen. Gelukkig was hij zo lief al was het niet van harte, hij zat tennis te kijken. Gerda beloonde hem met een dikke kus. Het is wat met die mutsen, moet je er ook nog met geld achteraan. De strandtent was bomvol, want iedereen ging natuurlijk naar binnen voor de bui, gelukkig was er aan de bar nog plaats. We hebben Gerda echt in bedwang moeten houden, er was meeslepende muziek en ze had zin om te buikdansen. Een paar bewegingen maakte ze al en volgens mij kan ze het heeeel goed. Ik heb de tent bijna nog in de fik gezet, omdat het touwtje van mijn rugzakje in de asbak was gerold, ik was ff plassen en had mijn peuk in de asbak gelegd. Gelukkig zag iemand het op tijd. Toen het weer droog was zijn we verder naar huis gelopen, dat was niet meer zo ver. Nog even in het putje gekeken bij Nobody's, waar iedereen natuurlijk benieuwd was hoe het ging. Uitstekend dus! Daarna hebben we Chinees gehaald en lekker gegeten. En nu ben ik alleen. Joop is taxirijden en Marlies en Gerda zijn een stukje gaan rijden en even op het strand kijken denk ik. Ik heb dus lekker de tijd om op het gemak de foto's te doen en een stukje te schrijven. De foto's zijn niet echt helder, ik weet ook niet hoe dat komt, ik krijg ze ook niet beter dan zo, deze zijn met de video camera gemaakt. We hebben er ook nog met het gewone fototoestel gemaakt. Ik denk dat we die morgen maar even moeten laten ontwikkelen en afdrukken. Het rolletje is bijna vol.
 
 

Door: ria 8:44 PM
Ria Zondag 08 Juni 2003 at 3:34 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.