27-04-2003/03-05-2003


Windkracht 5 vandaag, ik ben die wind een beetje zat eigenlijk, voor de rest scheen de zon wel, maar je waait uit je hemd. Ik heb een hekel aan wind, dus ik blijf er lekker op mopperen. Morgen moet het mooier zijn, maar ik heb er zwaar hoofd in, dat zeggen ze wel meer, dan moet eerst de sluierbewolking oplossen en tegen de avond komt dan de volgende bewolking weer. Dan schijnt misschien 5 minuten de zon :(( wat dat betreft ben ik een pessimist, dat heb ik al zo vaak fout zien gaan. Maar goed, als de wind weg is ben ik al tevreden. Kunnen we tenminste met goed fatsoen weer naar buiten. Joop en Cor hebben de laatste restjes opgeruimd vanmorgen en de rommel naar de vuilnisbelt gebracht. Er ligt nu ongeveer 45 kuub hout gezaagd en gekloofd, klaar voor gebruik. De eerste jaren kunnen we dus vooruit. Nu is Joop even heen en weer naar Deventer......... vreselijk he, waar heeft hij zin in, afspraak met mensen die een reis naar Nepal willen maken, misschien. Het is 2.5 uur rijden, dus ff 5 uur in de auto, met tussendoor een praatje :(( Verder vond ik het vannacht heel eng, het waaide wel hard, dus het kan wat met de wind te maken hebben gehad, maar het was net of iemand de kelderdeur iedere keer open en dicht deed, hij zit niet los in de scharnieren zodat het uit zichzelf zo kan lijken, eerst moet echt de kruk naar beneden, ik heb het vannacht nog geprobeerd, tenminste het was al licht :D om een uur of 6 denk ik. Joop had het ook gehoord, gelukkig, maar hij dacht dat het ook een andere deur kon zijn, ik denk van niet, de kelder is vlak achter ons en zo klonk het ook. We hebben een spook denk ik :(( en volgende week gaat Joop een paar dagen varen...... 
Mooi dat ik Simba maar weer binnen laat slapen, kan zij dat spook aanvallen :)) Ze doet geen vlieg kwaad, maar weet dat spook veel. Ze is er altijd om het vrouwtje te beschermen, voel me altijd erg veilig bij haar. Dus ook volgende week. Ze is onze eerste hond en ik ben nog steeds zo blij dat ik dat beest heb. We hebben er ook nog later een reu bij gehad, maar die hebben we weer weg moeten doen, die was niet te vertrouwen, zeker niet met de kleinkinderen. Heel erg veel pijn heb ik daarvan gehad. Wat heb ik gehuild. Dat is a.s. maandag 2 jaar geleden. Bevrijdingsdag was het en we hadden het er al wel over gehad dat hij weg moest, maar zo plotseling pakte Joop hem op en heeft hem weggebracht. Oh als ik er aan denk lopen nog de rillingen over mijn rug, wat heb ik gejankt en maar roepen, "het kan niet nu, ze zijn niet open nu, hij komt zo weer terug", maar hij kwam niet meer terug, ik heb hem nooit meer gezien. Ik belde iedere dag naar het asiel om te vragen hoe het was. En binnen een week had hij een ander baasje. Hij moet nog steeds hier op het eiland zijn. Ik hoop zo dat hij nog steeds een gelukkig leventje heeft. Samson ook van jou hou ik nog steeds heel veel. Voor alle duidelijkheid, dit is niet onze hond. We hebben wel een Rottweiler. De hond van het plaatje lijkt meer op Samson. Simba is donkerder en heeft niet zoveel bruin. Met de auto precies zo, we hebben wel zo'n auto, maar dan zonder die nummers :P
 

Door: ria 7:07 PM

vrijdag, mei 02, 2003

 
Ik hoor van sommigen dat de foto's niet te zien zijn, of niet goed opladen. Laat me ff weten of dat bij jou ook zo is en wat ik er eventueel aan kan doen. De huisfrobelfotootjes zet ik erop via msn, misschien is dat niet de goede methode, zijn de adressen te lang of zo. Geen idee.
 

Door: ria 11:52 PM
 
Verder niet veel gedaan vandaag. Even naar Zierikzee om boodschappen te doen en een paar winkels gekeken. Toen ik thuis kwam en wilde gaan wandelen ging het regenen. Klein ommetje maar gemaakt. Joop is wel heel de dag druk in de weer geweest. Heeft nog planken in de bijenstal gemaakt om dingen op te kunnen zetten en gesnoeid aan de kant van de loods die te huur staat, de eigenares had gebeld, het was nodig zei ze ;) daar is hij nog niet mee klaar, maar hij regende er ook uit. In de Lidl kwam ik in gesprek met een vrouw. Ze vroeg aan iemand anders of ze alles had...en ja, ze had alles, maar het was wel een beetje "vreemd" iemand, deed een beetje raar met haar hoofd, ongecontroleerd. Die vrouw vertelde dat ze met een boek liep, om te kijken of ze wel de goeie dingen meenam. Ze dacht dat ze een herseninfarct gehad had of zo en daarom zo deed en ze dacht dat ze haar misschien moest helpen. Ze wist waar ze het over had, want haar man had dat ook gehad. Nou, en toen ik weer, ja, mijn man ook. En zo kwam van het een het ander. Als ik dat dan weer zo hoor hebben wij niks. Haar man had al kanker gehad, zij ook, zo te zien had ze geen borsten meer. En nu dit weer met haar man. Wat een ellende hebben sommige mensen toch. Ook nog een eigen bedrijf. En als je dan niet goed verzekerd bent, wat de meesten niet doen omdat het kapitalen kost, ben je de pineut. Dan realiseer ik me weer, dat wij het gewoon hardstikke goed hebben, de ellende met de zaak niet voor niets is geweest, anders hadden we het nu ook veel slechter gehad, het is gewoon gegaan zoals het moest gaan. Bij ons tenminste en daar prijs ik me gelukkig om.
 

Door: ria 5:21 PM
 
Eindelijk eens een leuke ring gevonden. Tijdje terug al eens verteld dat ik er nog eentje tegoed had, vanwege mijn 50ste verjaardag. Dat is dus al heeeeeeel lang geleden en vanmiddag zag ik hem ineens liggen, was niet eens echt op zoek. Het zijn stukjes natuursteen van allemaal verschillende kleurtjes, prachtig vind ik hem. Gewoon zilver, dus ook helemaal niet duur. Ik ben er weer heel gelukkig mee ;)
 

Door: ria 4:39 PM

donderdag, mei 01, 2003

 

Dit kan ik niet laten, heb ik zomaar 
onze fietsenmaker op het net gevonden. Vanmiddag ben ik er nog langs gekomen. Huisjes staan onder aan de dijk. Er veranderd nooit iets, als je naar binnen kijkt weet je niet wat je ziet. Maar goed het is wel schilderachtig, zeker als je het zo op een plaatje ziet. Als je dat weggetje vooraan naar boven volgt kom je bij de jachthaven en ook hier. Met een plaatje van de andere kant van de dijk (unieke lokatie aanklikken). Als ik bijna thuis ben kom ik hier voorbij, je ziet er wordt veel gedoken. Intussen heb ik ook nog een mooiere foto van de damaanzet gevonden. En wat ik heel vreemd vind, we hebben één van de grootste jachthavens van Nederland en nergens en foto te vinden. Nou ik ben weer een tijdje zoet geweest. Het is prachtig weer, weer die knalblauwe lucht, maar het stormt, niet echt lekker om in de tuin of aan het huis bezig te zijn.
 

Door: ria 3:35 PM
 

Weer een fotootje gevonden. Dit is de damaanzet van de Brouwersdam, het begin van het strand, hier loop ik dus bijna iedere dag, over het strand of aan de binnenkant. Die circel rechtsonder is een grote parkeerplaats, met een eettentje met groot terras. Daar hebben we gisteren een ijsje gekocht. Intussen heb ik ook weer geleerd, hoe je een foto aanklikbaar kan maken. Het is zo eenvoudig allemaal, je moet het alleen even weten. Ik zit hier met allemaal notitiepapiertjes en als ik iets wil gaan doen moet ik eerst het bijbehorende papiertje op gaan zoeken, want het lukt me nog niet alles te onthouden, als me dat ooit al gaat lukken. Ik denk het niet eigenlijk en papier is geduldig he ;)
 

Door: ria 2:50 PM

woensdag, april 30, 2003

 

Rare dag vind ik het altijd koninginnedag. Het moet feestelijk zijn, maar meestal is er niks te doen. Hier tenminste al helemaal niet, alleen voor de kinderen een optocht of zo. Om 5 uur konden we Bingo gaan spelen voor 55 plussers, daar zitten we nu ook niet echt op te wachten :(( Wat foto betreft hou ik het maar op onze goeie ouwe Juul, zij is tenslotte jarig en ik vind haar altijd nog leuker dan Bea. Voor ons is het een gewone dag, gisteravond veel te laat gaan slapen, dus vanmorgen veel te lang uitgeslapen, dat was ook al niet erg, want het is koud en nat. Beetje TV gekeken. Maxima had wel een leuke hoed vond ik. Moest dat arme kind ook nog koekhappen, vreselijk. Vanmiddag hebben we samen gewandeld en ter ere van Bea een lekker ijsje gekocht onderweg. Dat was tot zover onze koninginnedag, niks bijzonders, zometeen is het voetbal, dus ik vermaak me maar hier. Dat doe ik ook als het geen voetbal is :)) Het is maar goed dat we ieder ons eigen pctje hebben. Joop zit er ook vaak achter en af en toe komen we elkaar tegen in de kamer.
 

Door: ria 6:18 PM

dinsdag, april 29, 2003

 
 Ja nu weet ik niet of dit allemaal weer gaat lukken hoor. Zit weer maar wat te frobelen. Ik had vanmiddag de video camera meegenomen op mijn wandeling, maar toen ik 3 foto's genomen had was het vol. Ik had nog aan Joop gevraagd of er genoeg ruimte was en hoe ik het doen moest enzo, heb ik heel de weg voor niks met dat ding gelopen, want hier ben ik nog maar net van huis. Het is het weggetje waarin de molen staat. Het huisje is tegenover de molen en toen ik die molen erop wou zetten ging het niet meer, jammer het was net zulk mooi weer. Knalblauwe lucht. Afijn nog maar een keer proberen. Ze waren ook heel donker en nu heb ik ze hier lichter gemaakt, dat is aardig gelukt. Ach een mens moet wat he. Vandaag ook met de webcam aan het spelen geweest, vandaar ook weer een nieuw fotootje hiernaast. Vond het wel leuk, die wolken in mijn bril. :))
 

Door: ria 5:30 PM
 
Joop is al jaren lid van Atletiek Vereniging Delta Sport. Iedere zondagmorgen ging hij dan met een hele groep trainen in de Domeinen in Westenschouwen. Dat is een groot natuurgebied grenzend aan de duinen en het strand. Nu is daar het laatste jaar door zijn ziek zijn en daarna verschillende blessures behoorlijk de klad in gekomen. Toch wil hij het weer oppakken om zijn conditie weer wat te verbeteren. Afgelopen zondag is hij daar weer mee begonnen. Niet dat hij ooit nog een marathon zal gaan lopen (14 heeft hij er uitgelopen, beste tijd was 3.10u), misschien nog wel eens een Dam tot Dam loop (deze foto's zijn van vorig jaar, daar was hij ook niet bij). Maar wat ik nu eigenlijk wil vertellen en daarom over dat lopen begon, is dat daar ook altijd een mosselschipper meeloopt. Hij heeft sinds vorig jaar eengloednieuw schip en af en toe neemt hij wel eens iemand mee. Volgende week gaat Joop een paar dagen mee mosselzaad vissen :)) leuk he. Maandagmorgen om 6 uur moet hij al in Zierikzee zijn en dan is hij woensdag of donderdag weer terug. Dat ligt eraan wanneer ze aan hun quotum(??) zijn, dus het maximale dat ze mogen vissen. Ze varen dan van Zierikzee naar de Waddenzee. Dat wordt dus een leuk uitje voor hem.
 

Door: ria 4:19 PM

maandag, april 28, 2003

 
Vanmorgen eerst alle papierzooi eens opgeruimd en bijgewerkt, was ook weer nodig. Lekker gewandeld, pfff was warm, ik had een jas aangedaan maar dat was niet echt nodig, t-shirt was helemaal nat toen ik thuiskwam. Daarna met Miriam naar Goes, gekookt en gegeten en nu zit ik weer hier. De dagen vliegen zomaar voorbij. Hoe deden we dat toch toen we nog werkten, zeggen we wel eens uit een grapje, maar het is echt heel anders. We beginnen natuurlijk al om langer op bed te liggen en eerst een tijdje wakker worden met de krant en koffie en gaan ook weer later slapen
 

Door: ria 8:04 PM
 
Vanmiddag met Miriam haar motor op wezen halen, het is een Harley Davidson sportster de luxe van 1989. Ziet er mooi uit hoor, zwart ook. Ze heeft dus haar eerste ritje alleen gemaakt. Leuk is dat hoor, ik weet nog dat ik hardop heb zitten zingen, was geslaagd voor mijn rijbewijs en mocht alleen naar huis rijden, jubelen op de zeelandbrug :D Alleen vind ik het wel weer eng, mijn kind op een motor en ze wil er ook nog op naar haar werk in Capelle. Al zal ze dat vlug beu zijn denk ik (hoop ik), is toch een hele rit iedere dag en veel verkeer. Hopelijk gaat het allemaal goed en heeft ze er veel plezier van.
 

Door: ria 7:31 PM

zondag, april 27, 2003

 
Ik ga het hier ook even zetten. Het begon op de Nobody's site, iemand begon over herinneringen........ En ik reageerde erop met het liedje dat nog in mijn hoofd zat van een paar weken geleden. Ik liep op het strand en dat liedje kwam ineens zomaar, ik wist het begin, een paar regeltjes, denken, denken en neurien, verder kwam ik niet en het was weer weg, tot iemand over herinneringen begon...... Toen ben ik maar eens gaan zoeken en jawel..........ik vond het, zo mooi, zo teder, prachtig versje vind ik het. Mijn oom had 78 toeren platen, oom Han, waar ik het een paar weken geleden over had, die platen kreeg ik van hem, toen ik pas mijn eerste pick up had en daar zat ie tussen, ik geloof dat de selvera's het zongen of zo, geen idee, maar dit is het dus..  Lente kind Het is een herinnering zo als zovele, Maar deze ene laat mij niet los. Wanneer in 't voorjaar de vlinders spelen, Dan denk ik weer aan die dag in 't bos. Daar bij een huisje als van Hans en Grietje, Zag ik een kind zitten heel alleen. Haar zachte stem zong een lenteliedje, Voor duizend vlindertjes om haar heen. En duizend vogels zijn toen gekomen, En zongen vrolijk haar liedje voort. Het schalde juichend door alle bomen, En heel de wereld heeft dat gehoord. En overal bleef men even luist'ren, En een moment was 't rumoer verstomd. Want zelfs de mensheid moet even fluist'ren, Wanneer voor 't eerst iets van 't voorjaar komt. Maar ik alleen heb dat kind zien zingen Daar in het woud op die zonnedag. Ik zag haar aan en mijn ogen vingen, Uit blijde ogen een lichte lach. En dat is al wat mij is gebleven, Die lichte lach als een snelle groet. Maar ik heb nooit van mijn hele leven, De lente weer van dichtbij ontmoet.
 

Door: ria 10:40 PM
 
Ik moet even kwijt dat ik toch wel heel erg blij ben met mijn comments ding, wat gezellig en wat leuk dat jullie er ook allemaal eens iets inzetten, ik doe nu niet anders dan kijken of er al iemand gereageerd heeft :)) Ook vind ik het wel eens eng om te zien hoeveel bezoekers ik heb, dan denk ik wat vertel ik nu helemaal..... Een beetje wandelen met de hond, een beetje bloemetjes en bijtjes, een beetje Joop en de kinders. Ik moet zeggen, ik vind het heerlijk om te doen, kan er veel in kwijt, dus ik ga gewoon zo door en ik hoop dat jullie blijven komen en af en toe eens reageren ;) Wat een trut ben ik toch he.
 

Door: ria 9:52 PM
 
Oh, ik moet ook nog even over Joop vertellen natuurlijk. Het is allemaal soepeltjes verlopen gisteravond, geen bijzondere dingen meegemaakt. Alleen reed hij een keer ineens zonder licht door de polder , omdat hij groot licht aan wilde zetten. Dat vonden die mensen niet zo grappig (Joop wel). Het zijn oude auto's en dit was een mankementje, toen hij weer gewoon dimlicht aan deed, werkte het weer.
 

Door: ria 4:16 PM
 

Yessss, het bloeit weer, het prachtige 
fluitekruid, hier noemen we het "roettoeters" en dat is dan vooral omdat we er vroeger fluitjes van maakten, de bermen staan er vol mee. Net een heerlijke wandeling van twee uur gemaakt, ik ben heerlijk uitgewaaid, want het stormde behoorlijk. Maar het is prachtig buiten. Al die kleuren groen, al die mooie voorjaarsbloemen en een helder blauwe lucht. Op het strand had ik gelukkig windje mee, want daar stoof het behoorlijk.
 
Ria Zondag 27 April 2003 at 12:36 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.