16-02-2003/22-02-2003

zaterdag, februari 15, 2003

 
Idols kijken we, weer samen met sil en nicole Jim als eerste goed nummer hij krijgt 5 *om te beginnen maar ik ben het met de jury eens TE monotoon Jamai nu, tof nummer hij heeft veel mooiere stem dan Jim goed hoor 8* voor jamai, klote jury Dewi goed , ze doet het goed, weinig gevoel, 6 * krijgt ze David slecht nummer slecht gezongen hij krijgt een 3* Hind, ik vind haar te gemaakt altijd, soort barbie, mooi nummer, heel goed 7 * Jim en David op de bank. En ik hoop Jim eruit.
 

Door: ria 10:12 PM
 
Vanmorgen weeral uit bed gebeld door de post. Waar ligt het toch aan, is de post zo vroeg of slapen wij zo lang. Ik denk het laatste. Joop zijn tentje werd bezorgd. Nou daar had hij het wel heel druk mee ineens natuurlijk. Het was heel koud buiten, dus hij heeft nog even geprobeerd door de tegels heen te prikken, maar dat lukte niet erg. Toch maar naar buiten om het daar op te zetten. Leuk tentje. Heel klein, maar dat is genoeg voor hem. Er zit nog wel een raadselachtig stukje stok bij wat hij niet kwijt kan. Het is niet echt belangrijk denk ik, is maar een stukje van een paar centimeter, maar toch, wat zou het zijn??? Komen we nog wel eens achter. Voor de rest niet veel gedaan. Het is veels te koud om buiten iets te doen. Wel nog even gewandeld natuurlijk en alle plaatselijke winkels bezocht. De supermarkt voor brood, de drogist voor druppels voor Simba en als klap op de vuurpijl het beestensnoepwinkeltje. Een paar lekkere varkensoren voor Simba. Daar heeft ze er lekker eentje van gekregen toen we thuiskwamen. Ik heb net weer iemand mijn weblog adres gegeven en ik weet eigenlijk niet meer goed wie het nu al hebben. Ben best wel selectief wat dat betreft. Geef het niet zomaar aan iedereen. Ik ga eens opschrijven wie het hebben, mocht je nu ook mijn adres hebben en je staat hier niet bij wil ik dat wel even weten natuurlijk. Mailen kan, niet reageren, dat wil ik toch ook nog eens hebben. Maar mailadres is riavanfelius@zeelandnet.nl. Ach zo belangrijk is het ook niet, zal ook wel eens doorgegeven worden, maakt ook niet uit. Volgens mij zijn het Silvia, Nicole, Floyd, Marlies, Gerda, Alexxx en Wezli. Zometeen weer idols. :D ben benieuwd.
 

Door: ria 8:09 PM

vrijdag, februari 14, 2003

 
Onze buurvrouw van 88 is aan het verhuizen. Ze gaat in Brouwershaven wonen in een bejaardenhuis. De bungalow waar ze in woonde zal wel verkocht worden denk ik. We zien het wel. Vanmiddag even een bosje bloemen bij haar gebracht, maar ze waren nog druk in de weer met lampen ophangen en alles uitpakken, dus ben ik maar snel weer weggegaan. Binnenkort ga ik nog wel eens bij haar kijken. Ook nog even naar de Hema geweest met mijn blik beits. Gelukkig kon ik het zo teruggeven, plus de € 15.-- die ik teveel betaald had. Joepi, scheelt toch weer. Alweer heerlijk gewandeld, het was prachtig weer. Ergens midden in de polder had iemand 5 lege sherryflessen in de berm gelegd. Raar gezicht was dat. Netjes op een rijtje. Zal wel iemand met een drankprobleem geweest zijn, maar dan nog, die gooi je toch in een glasbak.
 

Door: ria 7:45 PM

donderdag, februari 13, 2003

 
Zo. Gisteravond heb ik me voorgenomen weer de gezellige, vrolijke, niet zeurende "oude" Ria te worden. Me vooral geen dingen op laten leggen en me ook niet al te veel zorgen te maken over wie of wat dan ook. Terug in de tijd gaat niet, maar wel vooruit met de geit. Dat is natuurlijk makkelijk gezegd, maar als ik het wil gaat het ook. Het weer werkt in ieder geval mee. Het was heerlijk vandaag. Vroeg op, dat had ik me ook voorgenomen, en lekker van de hele dag genieten, ook al lijkt dan iedere dag hetzelfde, hij moet toch iedere dag opnieuw "geleefd" worden. Lekker naar de markt in Zierikzee geweest vanmorgen. Een blik beits bij de Hema gekocht, die ik achteraf dubbel betaald heb en het is ook nog eens wit i.p.v. groen. Het etiket was groen, dus ik had niet verder gekeken. Maar goed dat ik de bon nog heb, ik vond het al zoveel, stom dat ik dan niet gelijk kijk. Maar goed, wit doe ik dus niks mee, en afgeprijsde artikelen nemen ze denk ik niet terug :S. Ik ga het toch maar proberen. Gisteren van het GAK de mededeling gekregen dat Joop nu officieel afgekeurd is voor 80 tot 100% Hij mag dus nooit meer werken. Kan hij eindelijk uit gaan rusten van al die jaren dat hij zich helemaal uit de naad gewerkt heeft en eindelijk ook eens van het leven gaan genieten. Alleen maar dingen doen die hij leuk vindt. Hij heeft dus alleen maar zitten zuchten gisteren. Een last minder. Langzamerhand begint het een beetje door te dringen.
 

Door: ria 7:29 PM

dinsdag, februari 11, 2003

 
Dip slaat weer toe. Hoe komt het toch..... Het is heerlijk weer, de zon schijnt en dan toch dat niet te plaatsen rotgevoel. Wel vandaag mijnschilderijtje weer afgemaakt. Het is te groot, dat doe ik niet meer. Voor die kleurpotloden dingen moet ik het klein houden, dan vertelt het meer. Ook maar weer eens mijn kwastjes opzoeken, heb ik ook wel weer zin in. Joop zei het gisteravond nog. Hij vindt de aquarelletjes mooier. Maar daar moet ik dan echt voor gaan zitten en niet ondertussen chatten en zo. Morgen eens proberen of het lukt. Joop is vanmorgen weer naar de huisarts geweest. Zijn pilletjes waren op. Omdat ik toch wel enige verbetering zie in zijn humeur, dat heb ik hem ook gezegd gisteravond, gaat hij er toch nog even mee door, natuurlijk ook omdat de huisarts het zei. Het zijn meestal toch de partners die de veranderingen het eerst opmerken, maar dat kan ook weer het gevolg van andere dingen zijn natuurlijk. Hij ziet nu misschien ook het financiele plaatje iets duidelijker en is daar weer optimistischer over. We willen natuurlijk niets liever dan hier blijven wonen en dat gaat ook zeker lukken. Ik denk dat als we een huis moeten gaan huren, we nog meer lasten zullen hebben dan nu. Wat dat betreft komt het allemaal wel goed, daar ben ik van overtuigd. Daar heb ik ook eigenlijk nooit aan getwijfeld. Heerlijk gewandeld wel vanmiddag, Joop is ook mee geweest, al moest ik wel even aandringen, hij had geen zin. De zon scheen lekker en ik zit nu weer heerlijk te gloeien. Toen we bijna thuis waren liep er een man voor ons, samen met zijn dochter, die wonen een paar huizen verderop. Hij kan heel moeilijk lopen, heeft ook een paar jaar geleden een herseninfarct gehad, zo kan het ook aflopen. Gelukkig kan Joop nog stevig doorstappen.
 

Door: ria 9:35 PM

maandag, februari 10, 2003

 
Nou nu hebben we toch weer iets leuks. Een kachel in het houthok, we kunnen nu dus echt voor de vogeltjes stoken. Handig hoor, hoeven we het hout ook niet meer naar binnen te dragen. :D Joop heeft een ruilhandeltje gedaan. Er was iemand die wat elektriciteitsspullen nodig had en die had hij nog te liggen. Diegene die dat nodig had, had weer een oud houtkacheltje te staan, dus hebben ze geruild. Joop zijn werkbank staat in dat hok, dus kan hij nu af en toe zijn handen warmen. De warmte zal niet echt blijven hangen, want er zijn nogal wat kieren en openingen. Maar het is ook handig om zijn was te smelten en als we kaarsen gaan maken is het ook weer handig. Eigenlijk is zo'n kacheltje onmisbaar. Dat we zo lang zonder gekund hebben.... Vanmorgen heeft hij het aangesloten, een pijp door de achterwand van het hok en stoken maar. Gisteren een hele rustige dag gehad. Lekker een beetje geklungeld, zoals elke dag eigenlijk. Ben volop met mijn cursus bezig, 2e les ook al opgestuurd en veel gelezen. Is best nog ingewikkeld als je je er nog nooit in verdiept hebt. Al die geleerden met hun ideen, ik kan het nog niet allemaal uit elkaar houden, maar dat komt wel, hoop ik :( Iedere keer begin ik weer vooraan in mijn boek, dan moet het er toch een keer inzitten. Heerlijk rustig weer is het. Helemaal geen wind, dat is gewoon raar voor hier. Heel stil. Iedere dag een flinke wandeling, ik krijg er gewoon stevige kuiten van. Krijg ook alweer een beetje kleur in mijn gezicht. Dat doet een mens goed. Vanmorgen ook de keuken eindelijk gepoetst. nu de binnenkant van de kastjes nog, maar dat ziet toch niemand en zo vies zijn ze nog niet. Er moet toch wat te doen overblijven. Ben ook weer lekker aan het kleuren. Gisteravond met een iets groter formaat papier begonnen. Is nog niet af, maar wordt weer wel heel leuk. Vind ik zelf. Ga hem wel weer op de foto zetten als hij klaar is.
 

Door: ria 9:02 PM
Ria Zondag 16 Februari 2003 at 11:46 am | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.